Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csornán járt az MLSZ új elnöke

2010.07.20


Csornán járt az MLSZ új elnöke

 

Az MLSZ július elején megválasztott elnöke a helyi sportegyesület alapításának századik évfordulóján rendezett  jubileumi tornán járt Csornán

 

A torna díszvendége az MLSZ nemrégiben megválasztott új elnöke, Csányi Sándor volt. Természetesen a megyei szövetség elnöke, Horváth Cs. Attila is ott volt a rendezvényen, s Páder Vilmos alelnök is elutazott Csornára. Mivel több megyei egyesület első embere - Horváth Ernő (Gyirmót), Tóth Péter (Lipót), Családi János (Csorna) - is a helyszínen tartózkodott, az újdonsült MLSZ-elnök így személyesen tájékozódhatott a klubok helyzetéről, a régió labdarúgásáról.


Csányi Sándorral a Kisalföld készített interjút, a labdarúgással kapcsolatos részt, megosszuk olvasóinkkal.
– Egy elismert üzletember miért vállalja a honi, régóta csetlő-botló labdarúgás irányítását?


– Az én életemből is hiányzik a kettős rangadók hangulata, a jó meccsek. A fiatalok nevelésében is, ha a focit lehet tömegesíteni, sokat jelentene. Ez tényleg olyan feladat, amit sokan eredménytelennek tartanak. Ebből én csak profitálhatok. Ha megcsináljuk, akkor nagy siker és sokat segítettem, ha meg nem, akkor megismerem a kudarc ízét.
– A csornai egyesület szép jubileumot ül, de nehéz helyzetben van. Ahogy a hasonlók is, de a kisebb csapatok még inkább. Arra panaszkodnak, hogy sok pénzüket viszik el a szövetségi befizetések, például a nevezési díjak. Lehet-e könnyíteni a terheiket?


– Remélem, hogy az adótörvények, azok is, melyek uniós egyeztetésre szorulnak, gyorsan hatályba lépnek. Így sokkal több szponzor kapcsolódhat be a labdarúgás finanszírozásába. Emiatt és a szorosabb gazdálkodás miatt is a kiscsapatokat terhelő díjak, a nevezések például minimálisak lehetnek vagy megszűnhetnek. Sok helyen éppen ezek a díjak jelentik a gátját a működésnek.
– Ilyen gátként emlegetik a magyar fociban az infrastruktúrát is. Ön Győrben megnézte a Győri ETO–Videoton meccset. Tetszik az új stadion?


– Tetszik, jó színvonalon lett megépítve. A tervezett, a társasági adót is érintő szabályok nemcsak a személyi, de a tárgyi feltételek fejlesztésére is kiterjednek. Remélem, hogy ezt a klubok kihasználják majd, másrészt az MLSZ is folytatni akarja az Ollé programot. Egyre több, jó színvonalú pálya jöhet létre.
– Új nemzeti Puskás-stadion épül-e? Ha igen, mikor és miből?
– A tárgyalások folynak, ígéret van rá. Az MLSZ-nek egyelőre erre nincs pénze, így csak az állammal közösen léphetünk.
– A szövetségi kapitány, Erwin Koeman sorsa mi lesz?
– Tárgyalunk.


– Ön elégedett a munkájával, az eredményekkel?
– Mint embert nagyon szimpatikusnak tartom, nagyon jó futballista volt. Azt gondolom, az utolsó két meccs azonban hiba volt. Egy leeresztett állapotú csapattal a világbajnokság előtt és arra hangolódó válogatottakkal mérkőzni, akik egyébként leeresztve is jobbak nálunk. Ezt nem elnökként, hanem magánemberként mondtam. Bízom, hogy jó megoldás születik, prekoncepció nincs.

 


Cs. Kovács Attila

forrás:gymsfoci.hu

 
 

 

Profilkép


Elérhetőség

Admin

9400. Sopron
Ferenczy János utca. 2.

soproni.jatekvezetok@gmail.com

LevelezőlistaStatisztika

Online: 1
Összes: 169556
Hónap: 2119
Nap: 196