Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


6 bíró lesz a BL-meccseken

2010.08.02

6 bíró lesz a BL-meccseken

Írta: http://www.pepsifoci.hu 2010 július 22., csütörtök 18:11

Az UEFA az Európa Liga találkozóin már kipróbálta a hat játékvezetős rendszert, s az International Football Association Board (a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség Szabályalkotó Testülete) legutóbbi ülésén arra jutott, a több bírós szisztéma életképes, ezért érdemes a további tesztelésre. A tervek szerint a Bajnokok Ligája őszi mérkőzésein a sípmesterek munkáját már nem két, hanem négy asszisztens segíti: kettő az odalvonal mellett lenget, kettő pedig az alapvonalon teljesít szolgálatot. A gólvonal-technológia bevezetése sem került le a napirendről, októberben visszatérnek rá, tájékoztatott hivatalos közleményben a FIFA.


- A klasszikus rigmust (három h...e!) biztosan nem skandálhatják az őszi Bajnokok Ligája mérkőzéseken a szurkolók, hiszen az International Football Association Board (IFAB) legutóbbi ülésén úgy határozott a döntéshozó grémium, hogy a következő két évben a játékvezető munkáját már nem kettő, hanem négy asszisztens segíti. Az oldalt lengető zászlós sporttársak mellett két, a büntetőterületen belüli történéseket árgus szemekkel figyelő alapvonal-bíró is szerepet kap. Az újítástól sokat vár az IFAB, a testület nem szeretne többé olyan kapitális hibát látni, mint amilyet az uruguayi játékvezetők vétettek Lampard meg nem adott góljánál a német-angol vb-nyolcaddöntőn. A tervek szerint az európai Bajnokok Ligája mellett a szeptemberi ázsiai Elnök-kupát, az európai Szuperkupa-döntőt, több brazil és mexikói tornát, de még a francia Ligakupa mérkőzéseit is hat bíróval rendezik.

Így jó az esély arra, hogy mindenütt észreveszik, ha a felső lécről levágódó labda fél méterrel a gólvonal mögött táncol. Ha viszont még a megnövelt játékvezetői létszám sem segítene, még mindig ott a gólvonal-technológia, amely a szabályalkotó testület októberi ülésén lesz fontos napirendi pont.

 
 

 

Profilkép


Elérhetőség

Admin

9400. Sopron
Ferenczy János utca. 2.

soproni.jatekvezetok@gmail.com

LevelezőlistaStatisztika

Online: 3
Összes: 169558
Hónap: 2121
Nap: 198