Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A bíró is ember

2011.03.24

Alig száradtak fel az inkább krokodil mint aligátor méretű könnycseppek az arcunkról és talán még ki sem hevertük teljesen a nem olyan rég elhunyt pici bagoly tragédiáját a zöld gyepen, máris itt egy újabb szörnyű madár-dráma a futball világából.

Legnagyobb bánatunkra a futballpályák egy újabb madár áldozatot követeltek, most egy szegény pampabíbic tévedt rossz helyre a legrosszabb időben és vált, egy a tizenhatosra betörő futballista lábának áldozatává. Ami mindenképp vigasztal minket, hogy a mostani esetben szerencsére megadták a kellő tiszteletet a madárnak és a spori (tisztes nevén: Rodrigo Guarizo Ferreira do Amaral) vastaps kíséretében igyekezett finom kezei között megmenteni a kis szárnyast, de sajnálatos módon nem sikerült és a bíbic később belehalt súlyos sérüléseibe. Részvétünk.

"Úgy tűnt, hogy meg tudjuk menteni, de mégis meghalt. Sajnálatos módon ez egy nagyon törékeny madárfajta, ráadásul egy fiatal példány volt." - nyilatkozta a  stadion szóvivője, Odair Marcucci.

Erősen érik a madárvédők egyesületének kezdeményezése a greenpeace-szel karöltve a futballpályák madárvédelmi előírásainak szigorítására. Mi szurkolunk nekik.

 
 

 

Profilkép


Elérhetőség

Admin

9400. Sopron
Ferenczy János utca. 2.

soproni.jatekvezetok@gmail.com

LevelezőlistaStatisztika

Online: 6
Összes: 169543
Hónap: 2111
Nap: 183