Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Laczó-szobor mellett a soproniak

2010.05.05

A Laczó-szobor mellett a soproniak


2010.02.09. 10:33

A labdarúgó-játékvezetők soproni csoportja kezdeményezte, hogy állítsanak szobrot Laczó Istvánnak, a Soproni LC legendás elnökének.

Az ő irányításával lett először első osztályú csapata a városnak. A Kisalföld a soproni sportélet néhány jeles alakját kérdezte meg az ötletről.

Rákóczi József soproni sportfelügyelő: ? Nagyon örülök, hogy valakinek eszébe jutott ez az ötlet, annak pedig különösen, hogy a labdarúgó-társadalomból indult el a kezdeményezés. Laczó István maradandót alkotott Sopronban, vitathatatlan, hogy megérdemli ezt a megtiszteltetést.

Török Zoltán, az MKB-Euroleasing ügyvezetője: ? Nagyon örülök, hogy az ő szeretett sportágán belül vannak olyan lokálpatrióták, akik az emlékét ilyen szép gesztus formájában teszik örökké emlékezetessé. Magam és klubom nevében is mondhatom, elkötelezetten támogatjuk az elképzelést, és ha szükséges, anyagi hozzájárulást is biztosítunk a nemes cél érdekében.

Tóth István, a volt Soproni LC szakosztályvezetője: ? Ha valaki, akkor én mindenképpen egyetértek a kezdeményezéssel, hiszen éveken át dolgoztunk együtt. Laczó István megérdemli, hogy így őrizzék meg az emlékét. Gondoltunk már mi is, volt SLC-sek hasonló dologra, igaz, a tervek között akkor egy emléktábla felállítása szerepelt. Remélem, előbb-utóbb sikerül a szobrát felállítani és ebből mindenki kiveszi a részét, aki fontosnak érzi az ő szerepét a soproni sportban. Történelmi sikert értünk el a kilencvenes évek elején a feljutással, mi lettünk a város első NB I-es labdarúgócsapata, amire máig büszkék lehetünk.

Kósa István, a megyei szabadidősport-szövetség elnöke: ? Messzemenőkig támogatom ezt az ötletet. A soproni labdarúgás egyik legnagyobb sikere fűződik Laczó István nevéhez. A személyes áldozatvállalása, amit csapatáért hozott, példaértékű. Mindegy is, hogy milyen formában őrzik meg az emlékét, legyen az szobor vagy dombormű, mindenképpen pártolom a kezdeményezést.

Csiszár Ákos, az SC Sopron elnöke: ? Laczó István a keresztapám volt, de nem csak ezért örülök nagyon ennek a felajánlásnak. Aki első osztályba juttatta a csapatát és ennyit tett a labdarúgásért a városban, mint ő, az mindenképpen méltó az emlékezésre. Vezetőként elévülhetetlen érdemei voltak az akkori sikerekben. Szeretném, ha nemcsak emlékezhetnénk rá, hanem itt lenne velünk, de sajnos már nem lehet közöttünk.

 

Kisalföld.

 
 

 

Profilkép


Elérhetőség

Admin

9400. Sopron
Ferenczy János utca. 2.

soproni.jatekvezetok@gmail.com

LevelezőlistaStatisztika

Online: 1
Összes: 157231
Hónap: 2340
Nap: 82