Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A megyei fociban rangadókkal kezdődik a tavasz

2011.03.11
Ezen a hétvégén a Megyei I. és II. osztályban is elkezdődik a tavaszi szezon. Visszalépett a Vámosszabadi és a Fertőrákos.

Megyei I. osztály

A bajnokság tavaszi szezonnyitója igazi rangadó lesz szombaton: a Petőháza Győrszemeréről ponttal (pontokkal) szeretne távozni. A 32 ponttal harmadik helyen álló Petőháza utoljára épp a Győrszemerétől kapott ki még augusztusban, azóta nem talált legyőzőre. A címvédő szemereiek vezetik a tabellát 37 ponttal, három meccs kivételével az összes őszi összecsapásukat megnyerték.
Két kiesés ellen küzdő csapat küzdelme lesz a Pannonhalma - Lébény meccs, amelyet ugyancsak szombaton rendeznek 15 órától. Ősszel ez a találkozó a Lébény győzelmét hozte.
A tabella közepe nagyon sűrű: a 6. és 11. helyen álló csapatok között mindössze három pont a különbség (előbbi 22, utóbbi 19 ponttal áll). Ebbe a mezőnybe tartozik a Nagyszentjános és a Rajka, a két csapat most vasárnap csap össze Nagyszentjánoson. Ősszel Rajkán 2-1-re a vendégek nyertek.
Két 19 pontos csapat játszik Koroncó - Győrladamér találkozón, a Koroncó szívesen vágna vissza a 2-1-es őszi vereségükért.
A sereghajtó Abda a szintén középmezőnybe tartozó Ménfőcsanakot fogadja. Ménfőcsanakon az őszi mérkőzésen 5-4-re nyertek a hazaiak, az Abda azóta sem tudott egy meccsen ennyi gólt lőni.
A hetedik helyen álló Loland-Nyúl az ötödik helyen álló Kapuvárt fogadja (augusztusban döntetlent játszottak Kapuváron).
Szanyban az őszi eredmények alapján az Öttevény az esélyesebb. A szanyiak hazai pályán mindössze négy pontot szereztek eddig. Ősszel Öttevényen 5-1-re nyertek a hazaiak.
A Jánossomorja Fertőszentmiklósra látogat a három pont reményében, van esély rá, hogy a két város összecsapását most is a Jánossomorja nyerje, mint ősszel.

Megyei II. o.
Győri csoport
A tél legfontosabb híre a csoportban az, hogy a sereghajtó Vámossszabadi visszalépett a bajnokságból. A Tét játszana ellenük, így azonban szabadnaposok lesznek.
A Bajcs a Győrújfalut fogadja. A tavaly még a bajnoki címért küzdő bajcsiak most csak a 9. helyen állnak, a Győrújfalu a 13.
A Győrszentiván kiesés ellen küzdő Mezőörsöt látja vendégül vasárnap.
Ősszel csak a már visszalépett Vámosszabadit tudta megverni a Mindszentpuszta, így 3 ponttal állnak az utolsó helyen. A kiesés elkerüléséhez minden pontra szükségük lenne, így most a Felpéc ellen is.
A Bácsa a Pért, a Gönyű a Táp csapatát fogadja vasárnap.
A két legnagyobb csata a Győrújbarát-Kóny és a Töltéstava-Kajárpéc meccsen várható. Előbbi találkozón az ötödik fogadja a hatodikat, míg a Töltéstaván a második látja vendégül az elsőt.

Mosonmagyaróvári csoport
A tabellát 36 ponttal a Hédervár vezeti, az első tavaszi meccsen Enesére látogatnak. Ősszel remekelt a bajnokság két, tavaly még harmadosztályú újonca: az őszi szezon után második helyen álló 32 pontos Bezenye Mosonszolnokon játszik, a 25 ponttal ötödik helyen álló Győrzámoly pedig a 9. helyen álló Dunaszeget fogadja. A negyedik fogadja a hatodikat a Mosonszentmiklós - Püski mérkőzésen. A Dunakiliti - Máriakálnok mérkőzésen a harmadik helyen álló hazaiak az esélyesebbek. A tabella hátsó felén nagy meccsek várhatók vasárnap: a 19 pontos Bősárkány a 14 ponttal 14. helyen álló Hegyeshalom csapatát fogadja. A Károlyháza - Győrsövényház találkozón két 16 pontos csapat mérkőzik egymással (több győzelmének köszönheti a Károlyháza, hogy a 12. helyen áll, a sövényháziak a 13-ak.)
A két kieső helyen álló csapat egymás ellen mérkőzik. A tavaly is a kiesés elől menekülő Dunasziget helyzete nagyon nehéz, hiszen csak a Dunakiliti elleni győzelmük kivételével az összes őszi meccsükön kikaptak. A börcsieknek ugyan van 14 pontjuk, azonban ők is kiesőhelyen állnak - ez nagy csalódás azután, hogy a Börcs a tavalyi bajnokságban a győri csoport első helyén végzett.

Soproni csoport
A soproni csoportban is van egy visszalépő csapat: a Fertőrákos. Osli játszana ellenük, így számukra egy héttel később kezdődik a tavasz. A kieső helyen álló Egyházasfalu a hetedik helyen álló Fertőendréd ellen játszik. Nehéz meccs vár a listavezető Répcementire a negyedik helyen álló Beled ellen. A hazaiak az esélyesebbek a Hegykő - Rábapordány és az Ágfalva - Vitnyéd találkozókon. Pedig a vitnyédieknek nagyon kellenek a pontok, hiszen egy pontra állnak a kieső helytől. Egy ponttal van csak több a Veszkénynek, mint a Vitnyédnek, így a veszkényieknek is fontos lenne a pontszerzés a hozzájuk látogató Mihályi ellen. A vendégek sikere nem lenne meglepetés a Sopronkövesd - Lövő és a Rábakecöl - Fertőd meccseken.

Megyei III. o. soproni csoport
Teljes fordulót rendeznek ebben a csoportban, egyedüliként a harmadosztályú bajnokságok között. Ha a harmadik helyen álló Szany II. most sem tudja megverni az egy hellyel és 13 ponttal előttük álló Kisfalud csapatát, akkor már nagyon nehéz lesz utolérniük őket. A listavezető SFAC-ra papíron könnyű meccs vár hazai pályán a Harka ellen. A Fertőszéplak Undra látogat, a két utolsó, a Sarród és a Goldschmidt pedig egymás ellen játszik. A Sarród még nyeretlen, a csáfordjánosfaiak pedig csak kétszer tudnak nyerni ősszel, mindkétszer a Sarród ellen.

(kisalfold.hu)

2011-03-09 12:30

 
 

 

Profilkép


Elérhetőség

Admin

9400. Sopron
Ferenczy János utca. 2.

soproni.jatekvezetok@gmail.com

LevelezőlistaStatisztika

Online: 2
Összes: 165034
Hónap: 1778
Nap: 63