Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Anzsi-pénz a Lokinak

2011.07.27

Debrecen - A DVSC-TEVA labdarúgócsapata is jól járhat Dzsudzsák Balázs (24) nyári klubcseréjével. A Lokit 2008-ban elhagyó, és körülbelül 2 millió euróért (535 millió forintért) a holland PSV Eindhovenhez igazoló magyar válogatott szélső a nyáron az orosz Anzsi Mahacskala együtteséhez szerződött – állítólag 14,5 millió euróért (3,8 milliárd Ft).

A hajdúsági klubot - nevelési költség címén - részesedés illeti meg az újabb transzferdíjból, ami, tekintve a holland klub komoly nyereségét, tetemes összeg is lehet.

A futballistákért 23 éves korukig számítanak fel nevelési költséget, a balszélső 12 és 21 éves kora között volt az anyaklubnak számító Loki labdarúgója, 21 és 23 éves kora között pedig már a PSV-é, így az Anzsi által kifizetett vételár 5 százalékának - 725 ezer euró (194 millió Ft) - arányos része érkezhet meg idővel a debreceniek kasszájába.
 

Hatalmas összeget kaphat a Loki a dagesztáni csapattól nevelési költség címén


- Egyelőre komoly előrelépés még nem történt az ügyben, de ez tulajdonképpen nem is meglepő, mert nem vagyunk elkésve semmivel - idézte a pepsifoci.hu című internetes honlap a DVSC klubigazgatóját, Róka Gézát.

- Annál is inkább így van ez, mert az orosz futballbajnokságban, ahová Dzsudzsák Balázs szerződött, csak augusztusban kezdődik az átigazolási időszak.

Úgy tudjuk, a labdarúgó klubcseréje után nemcsak a DVSC, de elméletben az a Nyíradony is számíthat némi bevételre, amelynél az orosz liga jelenlegi hatodik helyezettjéhez szerződő focista játszott fél évet, mielőtt felfedezte volna őt a hajdúsági klub.

Blikk információ

www.blikk.hu.

 
 

 

Profilkép


Elérhetőség

Admin

9400. Sopron
Ferenczy János utca. 2.

soproni.jatekvezetok@gmail.com

LevelezőlistaStatisztika

Online: 7
Összes: 169544
Hónap: 2111
Nap: 184