Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BL-rekorder a DAC-pályán

2013.08.22

Ahogy arról a Kisalföldben korábban már beszámoltunk, a megyei I. osztályban újoncként induló DAC 1912 csapatában folytatja pályafutását Korsós György. A 33-szoros magyar válogatott futballista korábban a Sturm Graz színeiben Európa legrangosabb kupasorozatában, a Bajnokok Ligájában (BL) is pályára lépett. Sőt, ő a legtöbb BL-meccsen szerepelt magyar labdarúgó.

Emellett pedig több mint 300 első osztályú mérkőzést játszott a magyar és az osztrák élvonalban. Ennek tükrében túlzás nélkül állítható, hogy rutinos, nagy csatákat megélt futballistával erősítettek a kék-fehérek, aki minden bizonnyal meghatározó játékosa lesz a nádorvárosi alakulatnak.
„Az elmúlt két évben az észak-burgenlandi Wimpassing csapatánál voltam játékos-edző és mindkétszer toronymagasan nyertük meg a bajnokságot, az együttes idén már az ötödosztályban indul – mondta a Kisalföld érdeklődésére Korsós György.

A volt válogatott védő visszatér a magyar pályákra. Fotó: H. B. E.
A volt válogatott védő visszatér a magyar pályákra. Fotó: H. B. E.


– Nyáron aztán hazatértem és mindenképpen győri vagy városkörnyéki csapatba akartam igazolni. Úgy alakult, hogy a DAC volt a legaktívabb érdeklődő, ráadásul korrekt tárgyalássorozaton vettem részt, így elfogadtam az ajánlatot. Bár még csak két hete kezdtem el edzeni, ilyen rövid idő alatt is jó benyomásokat szereztem, kiváló a légkör a klubnál. Az látszik, hogy sok tehetséges fiatal van a keretben, ők az idősebb, tapasztaltabb játékosokkal együtt kiváló elegyet alkothatnak. Noha még a munka elején járunk, úgy gondolom, hogy egy erős középcsapat van kialakulóban, sőt, akár meglepetést is szerezhetünk a szezon során. Ehhez azonban még sokat kell dolgozni. Ami a jövőt illeti, középtávban, három-ötéves intervallumban gondolkodom, ennyi idő alatt akár az NB III-as szereplést is meg lehet célozni."

Korsós György (balra) az osztrák Rapid Wien színeiben küzdött, a képen éppen Claudio Pizzaro, a Bayern München perui légiósa ellen még 2005-ben.
Korsós György (balra) az osztrák Rapid Wien színeiben küzdött, a képen éppen Claudio Pizzaro, a Bayern München perui légiósa ellen még 2005-ben.


A játékos nemcsak a pályán segíti a kék-fehér együttest a hamarosan rajtoló bajnokságban.

„Amikor a DAC-ba igazoltam, akkor megegyeztünk a vezetőkkel, hogy az idény során edzőként is segítem Póczik József vezetőedző munkáját. B-licencem már van és úgy tervezem, hogy jövőre beiratkozom az A-licences tanfolyamra is. Ez az év arra is jó lesz, hogy felkészüljek a kurzusra, és természetesen közben hasznos tapasztalatokra is szert tehetek" – mondta befejezésül Korsós György.

 

 

kisalfold.hu

 
 

 

Profilkép


Elérhetőség

Admin

9400. Sopron
Ferenczy János utca. 2.

soproni.jatekvezetok@gmail.com

LevelezőlistaStatisztika

Online: 2
Összes: 169540
Hónap: 2108
Nap: 180