Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csányi Sándor: kiemelt jelentőségű az UEFA támogatása

2010.10.01

Csányi Sándor: kiemelt jelentőségű az UEFA támogatása

2010. 09. 30.

dr. Csányi Sándor és Michel Platini (fotó: UEFA-woods)Csányi Sándor csütörtökön Nyonban, az UEFA székhelyén találkozott Michel Platinivel, az európai szövetség irányítójával. Az MLSZ elnöke látogatása során interjút adott az UEFA hivatalos honlapjának, az uefa.com-on megjelent írásból az alábbiakban idézünk.

 

Csányi Sándor a beszélgetés során leszögezte: az MLSZ számára kiemelt jelentőségű az UEFA támogatása, az európai szövetség segítségével már az elmúlt években is fontos fejlesztések valósulhattak meg a hazai labdarúgásban. Az MLSZ elnöke beszélt arról is, hogy a szövetség új struktúrákat épít ki a magyar futballban, amelyeknek remélhetőleg hamarosan kézzelfogható eredménye lesz.

"Újonnan hivatalba lépett elnökként fontos momentumnak tartom az UEFA-nál tett látogatást, hiszen új struktúrákat igyekszünk kiépíteni a magyar futballban. Sok tervünk van a magyar labdarúgás fejlesztésére, ezért nagyon fontos számunkra, hogy élvezzük az UEFA támogatását" - fogalmazott Csányi Sándor.

"Az UEFA segítségével modern edzőcentrumot építettünk, amely rendkívüli fontossággal bír mind a válogatottak, mind az utánpótlás-képzés számára. Felépült egy új székház is, amely növeli a munkánk hatékonyságát. Az UEFA támogatása arra is esélyt adott, hogy előrelépést érhessünk el a játékvezetők és az edzők képzésében. Ezek fényében elmondható, hogy az UEFA-val való kapcsolatunk és együttműködésünk rendkívül erős.

Újrakezdtük a Bozsik-programot, amely jól működik, úgy gondoljuk, ezzel sikerül javítanunk az utánpótlás-képzésünkön. Céljaink közt szerepel, hogy a regisztrált játékosok számát 130 ezerről mintegy félmillióra növeljük, azzal, hogy minél szélesebb tömegeket - főleg fiatalokat - vonunk be a labdarúgásba. Ami a válogatottat illeti, remélem, a 2014-es világbajnokságon és a 2016-os Eb-n már mi is részt vehetünk" - olvasható az uefa.com cikkében.

 
 

 

Profilkép


Elérhetőség

Admin

9400. Sopron
Ferenczy János utca. 2.

soproni.jatekvezetok@gmail.com

LevelezőlistaStatisztika

Online: 7
Összes: 169544
Hónap: 2112
Nap: 184