Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csökkenhetnek az amatőr klubok terhei

2011.07.12

A látványsportokat segítő társasági adókedvezmény várható bevezetésével az amatőr labdarúgásban drasztikusan csökkenhetnek a klubokat terhelő versenyeztetési költségek

Roskó Zoltán, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) operatív igazgatója az MTI-nek adott pénteki interjújában elmondta: az NB III-ban, valamint a megyei bajnokságban induló egyesületeknél ősztől akár egyötödére leapadhatnak az MLSZ-nek fizetendő díjak, éppen ezért a bajnokságban való indulásra buzdít minden csapatot.
Hozzátette: a jogszabályok júliusi hatálybalépését követő 60 napon belül juthat hozzá az MLSZ ahhoz a támogatáshoz, amelynek terhére a versenykiírásban meghatározott díjak jelentős részét elengedi a klubok felé. A forgatókönyv szerint a versenyeztetési kiadások (játékvezetői díj) szeptemberben esedékes első részleténél már a csökkentett díjakat kell fizetni az egyesületeknek, sőt, a díjcsökkentés visszamenőleges hatályú lesz és a már befizetett nevezési díjakra is kiterjed majd.
Az MLSZ elnöksége májusi határozatában elkötelezte magát a díjcsökkentés mellett. A szövetség szerint a költségcsökkentés jelentősen hozzájárulhat ahhoz a hosszú távú célhoz, hogy az igazolt játékosok száma a jelenlegi 100 ezerről ennek duplájára emelkedjen. Roskó Zoltán hozzátette: a csapatok száma az elmúlt években folyamatosan csökkent, ám ezzel a drasztikus változással szeretnék megállítani, három éven belül pedig a visszájára fordítani a folyamatot. Számítások szerint ezzel a lépéssel az MLSZ összességében közel 1,5 milliárd forintos kiadást vállal át az érintett kluboktól.

 
 

 

Profilkép


Elérhetőség

Admin

9400. Sopron
Ferenczy János utca. 2.

soproni.jatekvezetok@gmail.com

LevelezőlistaStatisztika

Online: 1
Összes: 169920
Hónap: 2326
Nap: 159