Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


DVSC: Hétfőn dől el Herczeg András sorsa

2010.12.19

DEBRECEN ‒ Bajnokságot, Magyar Kupát, Szuperkupát, Ligakupát nyert idén a DVSC-TEVA labdarúgócsapata és bejutott az Európa-liga csoportkörébe. Herczeg András (54) klubmenedzser jövője így is kérdéses.

 

Tehet egy edző többet a csapatáért?

Herczeg András: Szép eredményeket értünk el. Tavasszal Magyarországon mindent megnyertünk, ami óriási egy klub életében. Az eredmények értékét növeli, hogy előtte ősszel a Bajnokok Ligájában szerepeltünk. Aztán idén bejutottunk az Európa-liga csoportkörébe. Úgy gondolom, ha egy magyar klub két egymást követő évben bejut a BL, majd az El csoportkörébe, az elismerésre méltó.

l
Bizonytalan Herczeg Andrásról a hétfő esti igazgatótanácsi ülésen döntenek a debreceni fociklub vezetői

Nagy kő esett le a szívéről, győztek az utolsó csoportmeccsen a Sampdoria ellen?

Igen. Sokan cikisnek tartották, hogy a csütörtöki meccsig nem szereztünk pontot. Szerintem remekül helytálltunk komoly riválisaink ellen. Olyan csapatok ellen léptünk pályára, amelyek évek óta játszanak az európai kupákban. Otthon csak mi voltunk érdekeltek ősszel a nemzetközi porondon és meglátszott, hogy nehezebben viseljük még a sorozatterhelést. Ám az is megmutatkozott, hogy tapasztaltabbak lettünk, mint egy éve.

Lehet hosszú távon számolni a DVSC-vel a nemzetközi porondon?

Nagyon remélem. A legjobb viszont az lenne, ha több magyar csapat szerepelne a kupákban. Jót tenne a futballunknak.

l
Nemzetközi porond A DVSC az Európa-ligában legyőzte az olasz Sampdoriát, előtte a BL-ben szerepelt

A nemzetközi szereplés botrányokkal is járt. Mit szóltak, amikor Mészáros Norbertet és Vukasin Polekszicset eltiltották, mert nem jelentették, hogy állítólag bundázásra akarták őket bírni?

Megdöbbentünk, nagyon megviselte a csapatot a kiesésük. Az öltözőben sem volt jó hangulat emiatt.

Harkivban pedig jött Kabát Péter botránya, aki betörte a lengyel nagykövetség őrbódéját...

Nagy butaság volt, de Peti is tudja, hogy ezt nem lett volna szabad.

Az NB I-ben nyolc pont a Loki hátránya a listavezető Videotonnal szemben. Ledolgozható ez?

Tavaly is volt köztünk hét pont, mégis sikerült. Sajnos az idegenbeli mérkőzéseken nem szerepeltünk jól ősszel, a siófoki, szombathelyi vereség fájó. Tavasszal a Debrecennek úgy kell pályára lépnie, hogy minden mérkőzést meg akarjon nyerni, mindig a maximumot kell hozni, aztán meglátjuk mire lesz elég. Egy éve is komoly riválisunk volt a Videoton, de idén több csapattal is számolnunk kell.

Egyes információk szerint biztos, hogy távozik a kispadról. Önnel vagy ön nélkül száll harcba a bajnoki címért tavasszal a Debrecen?

A jövőmről nem tudok sokat mondani. Hétfőn összeül az igazgatótanács, és nekem beszámolót kell tartanom az elmúlt három évről. Ott eldől, mi lesz velem.

 
 

 

Profilkép


Elérhetőség

Admin

9400. Sopron
Ferenczy János utca. 2.

soproni.jatekvezetok@gmail.com

LevelezőlistaStatisztika

Online: 7
Összes: 169540
Hónap: 2111
Nap: 183