Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Egervári vetít a futballistáinak

2011.03.17

Budapest - A múltból is erőt merítene Egervári Sándor (60), hogy játékosai bravúrt érjenek el jövő pénteken a Hollandia elleni Európa-bajnoki selejtezőn. A labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya részese volt az 1984. október 17-én a hollandok elleni szenzációs sikernek.

Egervári a több mint huszonhat évvel ezelőtti mérkőzésen a szakmai stáb tagjaként élte meg, hogy a világsztárokkal - például Frank Rijkaarddal (48), Ruud Gullittal (48) és Marco van Bastennel (46) - felálló hollandokat idegenben verték 2-1-re focistáink.

.
1984. Esterházyéknak sikerült a bravúr

A március 25-i találkozó előtt a mostani válogatott tagjai "ízelítőt kapnak" abból a mérkőzésből is.

- Hétfőn kezdjük a felkészülést és a levetítjük a srácoknak a '84-es találkozó góljait is - mesélte Egervári Sándor. - A játékosoknak nemcsak én, hanem a jelenlegi kapusedző, Andrusch József is tud majd mesélni, hiszen ő állt akkor a kapuban és szenzációsan védett. A holland együttest akkoriban, ahogyan most is, sokan verhetetlennek hitték.

A válogatott szövetségi kapitánya a hollandok utóbbi néhány mérkőzését is kielemezte. Egervári elmondta, nehéz két találkozó vár a nemzeti csapatra, hiszen a pénteki meccs után kedden Amszterdamban mérkőzik meg a két együttes.

.
Egervári Sándor bizakodik

- Mindkét találkozó esélyese a tavaly világbajnoki döntőt játszó Hollandia. Persze, mi szeretnénk borítani a papírformát. Ehhez nagyon jól kell játszanunk és az is a segítségünkre lenne, ha a szerencse mellénk állna. Ha sikerülne pontot szereznünk, az sokat jelentene a végelszámolásnál - jegyezte meg a szakember.

 
 

 

Profilkép


Elérhetőség

Admin

9400. Sopron
Ferenczy János utca. 2.

soproni.jatekvezetok@gmail.com

LevelezőlistaStatisztika

Online: 6
Összes: 169553
Hónap: 2117
Nap: 193