Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Életet mentett a játékvezető

2010.11.25
Szikora László

 

Emberi és sportemberi tartásból egyaránt jelesre vizsgázott a leveleki ifjúsági labdarúgócsapat edzője és a Máriapócs elleni ifimérkőzés játékvezetője. Az ófehértói albérletben vasárnap rendezett Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei másodosztályú bajnoki nem az eredmény miatt marad emlékezetes, hanem a mérkőzés közben történt események kapcsán.

– Éppen készülődtünk a középkezdéshez egy leveleki gól után, amikor észrevettem, hogy a lelátóról legurul egy néző – idézte fel a hátborzongató esetet Szikora László. – Habozás nélkül odasiettem, mert láttam, hogy nagy a baj. Addigra már odaért az ifjúsági csapat edzője, és hozzáláttunk az életmentéshez. Az epilepsziás roham végén lilult a feje szegénynek, ugyanis a nyelve hátracsúszott. Közös erővel segítettünk rajta, aztán kiérkeztek a mentősök is. Kötelességemnek tartottam, hogy közbeavatkozzak, hiszen első az emberi élet, és csak utána következhet a játék. Ahogy elment a mentő, rendben befejeződött a mérkőzés.

A történtek szenvedő alanya a levelekiek szertárosa volt, akivel nem először esett meg hasonló eset.

– A felnőtt csapattal melegítő fiam kiabált, hogy siessek gyorsan, mert baj van a mindenesünkkel. A kezem alatt nőtt fel, a kapusom is volt annak idején, tudtam, hogy mit kell vele tenni ilyenkor – jegyezte meg Takács János, az NB I-es játékvezető névrokona, a megyei labdarúgó szövetség elnökségi tagja, aki a leveleki utánpótlás-nevelésben szerzett elévülhetetlen érdemeket. – Két hónapja egyébként egy öregfiúk meccsen a nyíribronyi kapus járta meg ugyanígy, szerencsére rajta is időben sikerült segíteni. Többször kellett már így közbeavatkoznom életemben, természetesnek tartom, hogy ilyenkor ne tétlenkedjek. Most sem akartam megszólalni utólag, ám sok volt a szemtanú, és nincs is mit eltitkolni a történtekről.

 
 

 

Profilkép


Elérhetőség

Admin

9400. Sopron
Ferenczy János utca. 2.

soproni.jatekvezetok@gmail.com

LevelezőlistaStatisztika

Online: 1
Összes: 169918
Hónap: 2328
Nap: 171