Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Éljátékvezetőink sikeres tesztje az UEFA római kurzusán

2013.02.20

Alighogy hazatért a hazai játékvezetői elit az egyhetes antalyai edzőtáborból, máris Olaszországba indult a négy fős magyar játékvezetői küldöttség, hiszen „minden út Rómába vezet”.

Korábban soha nem tapasztalt létszámban vehettek részt magyar élbírók a római összetartáson, hiszen Kassai Viktor és Vad II István mellett Gaál Gyöngyi és Kulcsár Katalin is meghívást kapott az európai elit továbbképzésére. A háromnapos kurzus mérföldkőnek számított az UEFA életében, hiszen első alkalommal tartották közösen a kontinens legjobb férfi és női játékvezetőinek szellemi és fizikai felkészítését. A magyar sípmesterek a hatásos felkészülésnek köszönhetően sikeresen teljesítették az előírt ingatesztet, majd előadásokat hallgattak az előző szezon tapasztalataiból. A továbbképzés elméleti óráin és a gyakorlati foglalkozásain kiemelt figyelmet fordítottak az UEFA által használt alapvonali játékvezetők szerepére és az ötbírós rendszer tökéletesítésére, amely a 2013–2014-es szezonban az NB I-ben is bemutatkozik majd.

Az összetartáson először találkoztak a nyári svédországi női Európa-bajnokság játékvezetői, akik között Kulcsár Katalin is ott lesz. A kontinenstornára meghívást kapó kilenc játékvezető és tizenkét asszisztens június közepén ismételten találkozik majd, ahol fizikai teszten és szakmai továbbképzésen vesznek majd részt.

A továbbképzés után megérkeztek az idei év első megbízatásai is az MLSZ Játékvezető Bizottságához: Vad II István február 14-én, míg Kassai Viktor február 21-én vezet majd egy később kijelölendő Európa Liga-mérkőzést a legjobb 16 közé jutásért

 

 
 

 

Profilkép


Elérhetőség

Admin

9400. Sopron
Ferenczy János utca. 2.

soproni.jatekvezetok@gmail.com

LevelezőlistaStatisztika

Online: 1
Összes: 137417
Hónap: 4273
Nap: 109