Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Elkészültek a csoportbeosztások

2010.07.29
Újra lesz DAC-Dózsa mérkőzés Győrben - Elkészültek a csoportbeosztások


A megyei futballszövetségben elkészítették a következő bajnokság csoportbeosztásait, a DAC mellett a Győri Dózsa is visszatér a megyei labdarúgásba.

 

Soros elnökségi ülését tartotta csütörtökön a megyei szövetség, ahol a legfontosabb és nyilván a legtöbbeket érdeklő napirendi pont a következő bajnokságok csoportbeosztásai voltak.
Még ez előtt Horváth Cs. Attila elnök beszámolt arról, hogy két rangos tornát is rendeztek az elmúlt hétvégén a megyében. A csornai jubileumi rendezvényen – ahol a testület is adott át díjakat – az MLSZ új elnöke, Csányi Sándor is tiszteletét tette. – Szerencsés látogatás volt,  sportdiplomáciai szempontból is, hiszen több klubvezetővel is találkozhatott az elnök – tette hozzá a szövetség első embere.
Nemrég elkészült a Magyar Kupa első országos fordulójának párosítása (erről beszámoltunk honlapunkon), a sorozatban egyelőre nyolc megyei csapat vesz részt. Elkezdődött a megyei játékvezető hagyományos edzőtábora, amelyen nem kisebb név, mint a világbajnokságon remeklő Kassai Viktor és asszisztense Erős Gábor tart élménybeszámolót a sípmestereknek. S, ha már a játékvezetők, nagy elismerés, hogy az országos játékvezetői bizottság új módszerre épített akadémiájának egyik irányítója a megye JB elnöke, Dubraviczky Attila lesz.
Nos, mindezek után a csoportbeosztások kerültek terítékre. A versenybizottság vezetője, Kővári András hangsúlyozta,  minden részre, javaslatra, kérésre kiterjedő tervezetet készített a bizottság. Az elv szerint 16 csapatos bajnokságokra törekedtek, ám ez a megyei III. osztályban nem érvényesült. Örvendetes, hogy nem szűnt meg klub, egyesület, sőt a DAC mellett – még ha a legalacsonyabb osztályban is – egy újabb nagy múltú egyesület, a Győri Dózsa felnőtt csapata is visszakerül a megyei futball vérkeringésébe.

A megyei I. osztály besorolásait egyhangúlag fogadta el az elnökség. Mivel csak a Rajka vállalta a magasabb osztályt és a Táp az utolsó pillanatban visszalépett, az Abda kapott lehetőséget ebben a csoportban.
A megyei I. osztály mezőnye: Győrszemere, Koroncó, Öttevény, Kapuvár, Nagyszentjános, Ménfőcsanak, Petőháza, Fertőszentmiklós, Szany, Jánossomorja, Pannonhalma, Nyúl, Győrladamér, Rajka, Lébény, Abda.

A megyei II. osztályban ezúttal is három csoport lesz, az első osztályt nem vállaló Táp valamint a Kóny és a Mindszentpuszta az A csoportba  került besorolásra. A B csoportban vállalta a szereplést a Bezenye és a Győrzámoly, s ide került a feljebb nem lépő Börcs. A C csoportba a Vitnyéd és a Fertőd jutott fel, s itt szerepelhet legjobb kiesőként Mihályi is.
Megyei II. osztály A csoport: Tét, Kajárpéc, Pér, Győrújfalu, Győrújbarát, Bácsa, Vámosszabadi, Mezőörs, Töltéstava, Felpéc, Gönyű, Győrszentiván, Bajcs, Kóny, Táp, Mindszentpuszta.
B csoport: Mosonszentmiklós, Bősárkány, Győrsövényház, Dunasziget, Dunakiliti, Enese, Hédervár, Hegyeshalom, Máriakálnok, Mosonszolnok, Károlyháza, Dunaszeg, Püski, Börcs, Bezenye, Győrzámoly.
C csoport: Hegykő, Répcementi SE, Fertőrákos, Lövő, Rábakecöl, Fertőendréd, Egyházasfalu, Veszkény, Beled, Rábapordány, Osli, Ágfalva, Sopronkövesd, Vitnyéd, Mihályi, Fertőd.

Nem volt már ilyen sima a megyei III. osztály beosztásának megvitatása. Az elnökség végül a 13 csapatos bajnokságok mellett döntött, így az öt helyett ősztől hat harmadosztályú csoport lesz. A bajnokságokban így kevesebbszer kell utazniuk a csapatoknak és előbb véget érhet a szezon.
A csoportbeosztások, A csoport: Győrasszonyfa, Győrság, Csikvánd, Gyömöre, Szerecseny, Bakonyszentlászló, Nyalka, Gyarmat, Tényő, Écs, Sokorópátka, Veszprémvarsány, Pázmándfalu.
B csoport: Kunsziget, Újrónafő, Halászi, MITE, Dunaszentpál, Ásványráró, Levél, Lébény II, Darnózseli, Kimle, Mecsér, Várbalog, Mosonszentmiklós II.
C csoport: Barbacs, Farád, Rábacsanak, Szil, Rábaszentandrás, Egyed, Vág, Szilsárkány-Pásztori, Bágyogszovát, Jobaháza, Szárföld, Rábatamási, Babót.
D csoport: Balf, Himod, Csapod, Iván, Sopronhorpács, Harka, Agyagosszergény, Magyarkeresztúr, Nagycenk, Répcevis, Újkér, Kópháza, Zsira.
E csoport: Ikrény, Rábapatona, Bőny, Nádorváros, DAC 1912, Győri Dózsa, Abda II, Bezi, Rábaszentmihály, Rábacsécsény, Bodonhely, Markotabödöge, Acsalag.
F csoport: SFAC, Sopron Boys, Nagylózs, Und, Perszeteg, Fertőszéplak, Szany II, Goldschmidt, Sarród, Kisfalud.

     
Egyebek témakörben szóba került több olyan egyesület – Sopron Boys, Nádorváros, Kisfalud – amelyek még nem törlesztette tartozását a szövetség felé. Az elnökség úgy döntött, amennyiben nem fizetik ezt be, nem sorolják be őket.
Július 31-én Ausztriában Ritzingben lesz az úgynevezett Mitrópa-kupa, ahol megyénket az első osztály bajnoka, Győrszemere képviseli. A helyieken kívül még Kőszeg vesz részt a tornán, a szövetséget  egy négyfős küldöttség képviseli.
A tervek szerint idén is lesz hatvan éven felüliek tornája, a szeptemberi soproni viadalon várhatóan négy csapat, Győr, Sopron, Szigetköz és Rábaköz csatázik.
A szövetségtől három megyei klub írásban kért segítséget, mivel az árvíz és a belvíz miatt gyakorlatilag megsemmisült a pályájuk. Hatalmas károk érték Börcs, Mezőörs és Bágyogszovát csapatainak játékterét, a felújításra, lehetőségihez mérten a  szövetség anyagi segítséget nyújt. A klubok egyébként támogatásért a megyei közgyűlés katasztrófaalapjához is fordulhatnak.
 
 

 

Profilkép


Elérhetőség

Admin

9400. Sopron
Ferenczy János utca. 2.

soproni.jatekvezetok@gmail.com

LevelezőlistaStatisztika

Online: 5
Összes: 169542
Hónap: 2110
Nap: 182