Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Elpusztult Paul, a jós polip

2010.10.27

Elpusztult Paul, a jós polip

Hétfő éjszaka elpusztult az idei focivébé egyik legnagyobb sztárja, a mérkőzések végeredményét hibátlanul meg jósló oberhauseni polip.

Paul, a németországi állatkert lakója a német válogatott minden mérkőzésének végeredményét helyesen tippelte meg a nyári vébén. Miután Özilék a torna a végén bronzmeccset játszottak, a pszichopolip külön jósolt a döntőre is, ahol spanyol győzelmet várt, helyesen.

A Sea Life Akvárium munkatársai kedden jelentették be Paul halálhírét. Mivel a hozzá hasonló méretű polipok ritkán élnek tovább két évnél, az oberhauseni jós végzete sem nevezhető váratlannak.

Az angliai születésű jószág már az Euro2000-en is tippelt, akkor nyolcvan százalékos hatékonysággal találta el a német válogatott mérkőzéseinek eredményeit. Világhírnévre azonban idén nyáron tett szert, miután BBC közölte: a hazája minden csoportmeccsét - így a szerbek elleni vereséget is - hibátlanul megtippelő jószág Anglia bukását jelezte a két ország nyolcaddöntője előtt.

Németország 4-1-re verte Lampardékat, innen pedig már csak felfelé ívelt a nyolclábú csillaga: végül a németek minden eredményét, plusz a spanyol-holland döntő győztesét is helyesen nevezte meg, azaz összesen 8/8-as mérleggel zárta a tornát. A polip az akváriumába tett két, zászlóval ellátott dobozból választotta ki az egyik kagylót, így tippelte meg a győztest.

Azért nem örült mindenki felhőtlenül Paul sikerének, argentin és uruguayi szurkolóktól halálos fenyegetéseket kapott, később
az iráni elnök is bírálta. Az állat maga azonban a háttérbe húzódott, bár felmerült, hogy csatlakozik a 2018-as angol vb-pályázat kampányához.

Paul tevékenysége nem korlátozódott a szórakoztatóiparra, jelentős gazdasági következménnyel is járt: a William Hill angol bukmékeriroda becslése szerint összesen fél millió font (170 millió forint)
kárt okozott a fogadócégeknek.

 
 

 

Profilkép


Elérhetőség

Admin

9400. Sopron
Ferenczy János utca. 2.

soproni.jatekvezetok@gmail.com

LevelezőlistaStatisztika

Online: 6
Összes: 169550
Hónap: 2114
Nap: 190