Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Elutasították a Fradi óvását

2010.09.29

Elutasították a Fradi óvását

A Magyar Labdarúgó Szövetség Versenybizottsága szeptember 27-i ülésén az FTC Labdarúgó Zrt. által a 2010. szeptember 11-én lejátszott Újpest FC - FTC NB I-es labdarúgó bajnoki mérkőzéssel kapcsolatban benyújtott óvás ügyében az alábbi határozatot hozta.

 

 

Határozat

A Magyar Labdarúgó Szövetség Versenybizottsága az FTC Labdarúgó Zrt. óvását elutasítja, a befizetett óvási díjat visszatartja. Egyben kötelezi az FTC Labdarúgó Zrt.-t az Újpest FC Kft. képviselője által benyújtott, versenyügyi eljárással kapcsolatos 66.666 Ft ügyvédi munkadíj 8 napon belüli megfizetésére.

A határozat ellen az MLSZ elnöksége 55/2009. (04.16.) számú határozata (a továbbiakban Versenyszabályzat) 107. § (1) bekezdése értelmében 8 napon belül fellebbezésnek van helye, melyet a Fellebbviteli Bizottságnak címezve a Versenybizottsághoz kell benyújtani.

Indoklás

Az FTC Labdarúgó Zrt. 2010. szeptember 15. napján óvást nyújtott be a Versenybizottsághoz a 2010. szeptember 11. napján 17.30 órakor lejátszott, 450489 sorszámú Újpest FC Kft. – FTC Zrt. felnőtt férfi NB I osztályú labdarúgó bajnoki mérkőzéssel kapcsolatban. Az óvást a Versenybizottság a Versenyszabályzat 64. § (3) és (5) bekezdései alapján tárgyalásra alkalmasnak találta. Kérelmében az FTC Labdarúgó Zrt. előadta, hogy álláspontja szerint a mérkőzésen Solymosi Péter játékvezető műhibát követett el és ezért a mérkőzés eredményének megváltoztatását kérelmezte.

A Versenybizottság a Versenyszabályzat 64. § (1) bekezdés d) pontja értelmében a műhiba kérdésében kikérte az MLSZ Játékvezetői Bizottságának állásfoglalását. A Játékvezetői Bizottság 2010. szeptember 21. napján kelt állásfoglalásában megállapította, hogy a játékvezető nem követett el műhibát, tevékenységét a hatályos szabályzók és útmutatások alapján látta el.

A Versenyszabályzat 64. § (1) bekezdés d) pontja szerint „műhibát akkor követ el a játékvezető, ha ítélete mást tartalmaz, mint amit a játékszabályok az adott esetre előírnak.”

A Játékvezetői Bizottság megállapította, hogy a játékvezető a szabályoknak megfelelően járt el akkor, amikor a mérkőzést nem szüntette be, hanem annak folytatásáról és befejezéséről a játékvezető ellenőrrel, a szövetségi ellenőrrel, a szövetségi biztonsági ellenőrrel, illetőleg a szövetségi ellenőr segítségével a helyszínen tartózkodó rendőri egység parancsnokával folytatott egyeztetést követően döntött.

Mindezek alapján a Versenybizottság megállapítja, hogy az óvás nem megalapozott, hiszen a játékvezető nem követett el műhibát. A Versenybizottság határozatát a Labdarúgás Játékszabályai, a Versenyszabályzat és a Versenykiírás alapján hozta.

 

 
 

 

Profilkép


Elérhetőség

Admin

9400. Sopron
Ferenczy János utca. 2.

soproni.jatekvezetok@gmail.com

LevelezőlistaStatisztika

Online: 3
Összes: 169540
Hónap: 2108
Nap: 180