Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Eszméletlenre ütötték

2013.10.22

Terjed az erőszak: az egyik Pest-megyei bajnoki mérkőzésen úgy megütötték a játékvezetőt, hogy elvesztette az eszméletét, de két másik mérkőzés is a játékvezető bántalmazása miatt ért véget idő előtt.

A szövetség Pest-megyei igazgatóságának weblapján megjelent, három mérkőzésen is bántalmazták a játékvezetőt, igaz, a mérkőzések nincsenek megnevezve.  Információink szerint az egyik ilyen összecsapás a harmadosztály Déli csoportjában rendezett Tatárszentgyörgy–Szigetcsép mérkőzésen volt, ahol egy szabálytalanság után a hazaiak egyik játékosa ököllel megütötte a neki sárga lapot felmutató játékvezetőt, aki ezt követően egy percig eszméletlenül feküdt a gyepen, az összecsapás pedig félbeszakadt.


A mérkőzést egyébként Nagy György vezette, a kiállítás sorsára pedig Zsolnai Erik jutott.


A Magyar Labdarúgó-szövetség Pest megyei Igazgatósága a hivatalos honlapján közleményt adott ki. melyet változtatás nélkül közölünk.
„A Magyar Labdarúgó-szövetség elnöksége az idei versenyévre három vétségtípus vonatkozásában szigorított a Fegyelmi Szabályzat előírásain: a játékvezetőket érő verbális és fizikai bántalmazás, a bárkivel szembeni tettlegesség és a rasszista megnyilvánulások esetén.


Úgy tűnik, a labdarúgással kapcsolatos mindennemű tevékenységtől való hosszú idejű eltiltások önmagukban sajnos nem jelentenek kellő visszatartó erőt néhány magáról megfeledkező egyén számára. A 2013–2014-es versenyév őszén a Pest megyei labdarúgópályákon eddig hat alkalommal követtek el a játékvezetők sérelmére tettlegességet, ebből az elkövető öt ízben a futball közvetlen résztvevői, egyszer pedig a szurkolók köréből került ki. Az elmúlt hétvégén további három helyszínen bántalmazták a játékvezetőt, ebből az egyik sértettről már most tudni, hogy nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.


Az MLSZ Pest megyei Igazgatósága a játékvezetőkkel szembeni, a sportpályákra nem való, a civilizált társadalmi normákkal teljességgel összeegyeztethetetlen agresszív megnyilvánulások következményeit – túl a sportág szabályai szerinti szankcionáláson – változatlanul hivatalos, hatósági útra tereli, azaz a játékvezetőket érő atrocitásoknak minden esetben rendőrségi feljelentés a következménye.


Az igazgatóság ezen kívül azon sportszervezetek elnökeivel, amelyek színeiben ezen, eléggé el nem ítélhető cselekedetek előfordultak, egyeztetést kezdeményez annak érdekében, hogy hasonló események a jövőben ne árnyékolhassák be se az adott klub, se a település hírnevét"

 

focibiro.hu

 
 

 

Profilkép


Elérhetőség

Admin

9400. Sopron
Ferenczy János utca. 2.

soproni.jatekvezetok@gmail.com

LevelezőlistaStatisztika

Online: 3
Összes: 169540
Hónap: 2108
Nap: 180