Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fehér Mikiért focizunk

2010.11.17

Telki — Fehér Miklós (†24) neve elválaszthatatlan a litvánok elleni focimérkőzésektől. A portugál Braga akkori csatára mesteri hármast ért el a 2000. október 11-én lejátszott kaunasi vb-selejtezőn, amelyen a magyarok 6-1-re nyertek. A 25-szörös válogatott játékosnak az volt a legemlékezetesebb összecsapása a válogatottban.

A szerdai barátságos találkozón (Székesfehérvár, 18 óra, Sport1) újból a litvánok lesznek az ellenfelek, így mi sem természetesebb, hogy a felkészülés során sokszor szóba kerül a tíz évvel ezelőtti meccs.

„Engem a futball megtanított győzni és veszíteni. Tudom azt is, hogy az öröm úgyis felülkerekedik a bánaton, és a gól maga a boldogság, a gyógyír minden addigi kihagyott helyzetre" – nyilatkozta a labdarúgó, aki 2004. január 25-én, a Guimaraes–Benfica portugál bajnokin esett össze, s az orvosok hiába küzdöttek érte, nem tudták megmenteni az életét.

A válogatott jelenlegi keretéből Király Gábor (34), az 1860 München kapusa játszott a 6-1-es találkozón.

– Csodálatos gólokkal nyertünk. Miki vérbeli csatár volt, de nem csak a góljai miatt gondolunk rá. Nagyszerű ember volt. Rengeteg emlék köt minket hozzá – jelentette ki Király.

Bicskei Bertalan (66), az akkori válogatott szövetségi kapitánya tartaléknak hívta a keretbe Fehért, de Miki három meccs alatt megmutatta, szupertehetség, és helye van a csapatban.

– Úgy tekintettünk rá, mint a magyar futball reménységére, aki megmutatta, vannak még tehetségek a labdarúgásunkban – mondta az elhunyt csatárra emlékezve Bicskei.

Egervári Sándornak (60) a mai napig nehezére esik beszélni Fehér Miklósról. A szövetségi kapitány kiváló kapcsolatot ápolt vele, a Fehér szülőkkel pedig fiuk tragikus halála óta is gyakran beszél.

– A litvánok elleni mérkőzés egy újabb lehetőség, hogy megemlékezzünk egy nagyszerű emberről. Fehér Miki közel állt hozzám. Nehezen találom a szavakat, ha róla kell beszélni. De mosolyogva gondolunk rá, úgy, ahogy ő tette élete utolsó pillanatában – mondta Egervári, aki a meccsel kapcsolatban annyit mondott, hogy hazai közönség előtt nyerni szeretne csapatával. – Fontos az eredmény, de szeretnék néhány fiatalt is kipróbálni

 
 

 

Profilkép


Elérhetőség

Admin

9400. Sopron
Ferenczy János utca. 2.

soproni.jatekvezetok@gmail.com

LevelezőlistaStatisztika

Online: 6
Összes: 169540
Hónap: 2111
Nap: 183