Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Felejthetetlen futballedzés a válogatottal

2010.11.16

Telki – Tizennyolc futballistával bővült a magyar válogatott kerete. Egervári Sándor (60) szövetségi kapitány együttese hétfőn a vörösiszap-katasztrófa sújtotta térségéből érkező gyerekeknek szerzett felejthetetlen délutánt. A hét-kilenc éves fiúk együtt edzhettek a szerdai, litvánok elleni barátságos mérkőzésre készülő futballistákkal.

– Mindenkit megrázott a tragédia, megpróbáljuk feledtetni a szörnyűségeket a gyerekekkel és életre szóló élményben részesíteni őket. Remélem, jól érzik majd magukat a srácok – mondta Gera Zoltán (31), a válogatott csapatkapitánya.

Az már a tréning első perceiben jól látszott, hogy remekül érzik magukat a „vendégjátékosok". Amikor az eligazítás után Egervári a sípjába fújt, fülig érő szájjal rohantak a válogatott tagjaihoz a srácok. Boldogan végezték a gyakorlatokat Szalai Ádámmal (22), Király Gáborral (34) és a többiekkel. A negyedórás közös edzés után pedig a lelátón mesélték élményeiket. A devecseri Rózsa Bence (7) és Bencze Bálint (7) egymás szavába vágva harsogta, milyen volt a válogatottal gyakorolni.


– Nagyon szeretem a focit, a televízióban mindig megnézem a csapat meccseit – mondta Rózsa Bence, akinek Gera Zoltán a kedvenc labdarúgója.

Barátja is lelkes volt. – Hetente háromszor edzem, olyan híres futballista akarok lenni, mint Dzsudzsák Balázs – mondta Bencze Bálint.

A példaképet, a PSV Eindhoven szélsőjét meglátogatta legfiatalabb rajongója, a másfél éves Gulyás Benedek István. – Meglepett, amikor kaptam egy emailt, amiben a kisfiú szülei azt írták, gyermekük ugyan alig tud még beszélni, de a finnek ellen szerzett győztes gólomnál a nevemet kiabálta – mesélte Dzsudzsák (23). – Sajnos mezt nem tudtam hozni, mert ilyen kis méretűt nem találtam, de szervezzük már, hogy kizárólag az ő kedvéért készítsenek egyet.

 

 
 

 

Profilkép


Elérhetőség

Admin

9400. Sopron
Ferenczy János utca. 2.

soproni.jatekvezetok@gmail.com

LevelezőlistaStatisztika

Online: 1
Összes: 169556
Hónap: 2119
Nap: 196