Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Elég a holland megaláztatásokból!

2011.03.28

Budapest — Három vereség, 2-17-es gólkülönbség. Ez a magyar labdarúgó-válogatott lesújtó mérlege a legutóbbi három, Hollandia ellen lejátszott mérkőzéseken.

 

Egervári Sándor (60) szövetségi kapitány együttesének a holnap Amszterdamban 20 óra 30 perckor kezdődő Európa-bajnoki selejtezőn kellene javítania, ám ez a múlt ismeretében nem lesz könnyű. Hiszen 1994. június 1-én Eindhovenben 7-1-re, tavaly nyáron Amszterdamban 6-1-re ütötte ki a narancsmezes gárda a mieinket, de a legfrissebb élmény, a pénteken idehaza elszenvedett 4-0-s fiaskó sem növelheti túlzottan focistáink önbizalmát. A szakember bízik benne, nem folytatódik a megalázó vereségek sora.

A magyar válogatott ismét csúnyán kikapott a holland együttestől.Fotó: Németh Ferenc– A pénteki találkozó megmutatta azokat a hiányosságainkat, amelyek ősszel még nem derültek ki. Ezeken már kedden javítani szeretnénk – fogalmazott a Egervári. – Amszterdamban jóval elővigyázatosabbnak kell lennünk, nem hagyhatunk a kapunk előtt annyi területet a hollandok számára, mint tettük pénteken. Hiszem, hogy jobban, figyelmesebben védekezünk majd.

Juhász Roland (27) tavaly nyáron már megérezhette, milyen is idegenben Rafael van der Vaart (29) és társai ellen focizni. A belga Anderlecht légiósa most javítani akar.

– A kinti meccs nem mérvadó, ott mi szinte a nyaralásból visszatérve játszottunk a vébére készülő hollandok ellen. A legutóbbi összecsapásra viszont nincs mentségünk, mindannyiunkat megviseltek a történtek, de azon leszünk, hogy még egyszer ne fordulhasson elő velünk hasonló – mondta Juhász, aki ugyan kapott egy rúgást a combjára, de mindenféleképpen pályára akar lépni.

A német 1860 München kapusa, Király Gábor (34) elismerte, pénteken kis szerencsével háríthatott volna az ellenfél első találatánál. Most abban bízik, hogy a holnapi mérkőzés után nem kell majd szabadkozniuk a keret tagjainak

– Nem szép a mérlegünk a világbajnokság ezüstérmese ellen – nyilatkozta Király. – Megnéztük együtt a budapesti találkozó felvételét, s bár rossz volt újra látni a vereséget, bízom benne, Amszterdamban kijavíthatjuk a hibáinkat.

 

 
 

 

Profilkép


Elérhetőség

Admin

9400. Sopron
Ferenczy János utca. 2.

soproni.jatekvezetok@gmail.com

LevelezőlistaStatisztika

Online: 1
Összes: 169919
Hónap: 2329
Nap: 171