Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Focikatarzis

2010.12.04

Doha - A mennyekben érzi magát egész Katar, miközben a világ csodálkozik, hogy az ázsiai ország rendezheti a 2022-es foci világbajnokságot.

 

Ha azt nézzük, hogy az arab állam területe nyolcszor kisebb, mint Magyarországé, a lakossága mindössze 1,6 millió fő, akkor valóban furcsa a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) döntése.

Valójában azonban gazdasági nagyhatalomról van szó, a rendelkezésére álló óriási mennyiségű olajnak és földgáznak köszönhetően óriási fejlődésnek indult az ország. Ám futballban még így is csak a 113. helyen áll a válogatott a világranglistán...

Ilyenek lesznek a stadionok. Több képért kattints a fotóra >>>

Katar 108 millió dolláros (22,6 milliárd forintos) költségvetésből készítette el a pályázati anyagot, s sztárokat állított maga mellé: többek között a franciák világ- és Európa-bajnoka, Zinédine Zidane (38), valamint a holland Ronald de Boer (40) is kampányolt mellette. A jelenleg is Katarban élő magyar futballedző, Tornyi Barnabás (57) szerint jól döntött a FIFA.

- Itt most óriási az öröm, az emberek zászlókkal ünnepelnek az utcákon. Biztos vagyok benne, hogy tizenkét év múlva a helyiek ütőképes válogatottal állnak majd ki - nyilatkozta katari otthonából a Sport Televíziónak a szakember. - Az élet minden területén fejlődik az ország. Ha bárki idejönne a nemzetközi szövetségtől, és rámutatna egy pontra, hogy ide épüljön stadion, akkor egy éven belül ott állna az aréna.

A mennyekben érzi magát egész Katar.

Tornyi szerint fölösleges aggódni a napközbeni negyven fokos hőség miatt, és az sem jelenthet gondot, hogy a muzulmán országban a szigorú vallási előírások szerint csak bizonyos helyeken lehet legálisan alkoholt vásárolni.

Nem fognak szomjazni az ideérkező szurkolók - folytatta a szakember. - Ahogy hallom, a stadionok fedettek lesznek és légkondicionáltak, így a játékosok is normális körülmények között focizhatnak.

 
 

 

Profilkép


Elérhetőség

Admin

9400. Sopron
Ferenczy János utca. 2.

soproni.jatekvezetok@gmail.com

LevelezőlistaStatisztika

Online: 1
Összes: 169540
Hónap: 2110
Nap: 182