Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gera kellemetlenségekre számít, Egervári csapatot építene

2010.11.16

Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya győzni szeretne szerdán a litvánok elleni, idei utolsó összecsapásán, ugyanakkor fontosnak tartja, hogy a csapatépítés szempontjából is hasznos legyen a székesfehérvári felkészüli mérkőzés.

"Kettős a cél, hiszen mindenképpen szeretnénk megnyerni a találkozót, de a csapatépítés szempontjából nagyon fontos, hogy kipróbáljunk egy-két olyan fiatal játékost, akik a jövőben hasznos tagjai lehetnek majd az együttesnek" - nyilatkozta a szakember hétfőn a magyar szövetség telki edzőközpontjában rendezett sajtóbeszélgetésen.

A tréner egyelőre Kádár Tamást, a Newcastle United játékosát nevezte meg mint biztos pályára lépőt, igaz, azt még nem árulta el, hogy a válogatott újonca kezdőként vagy csereként kap-e majd lehetőséget.

A szakember szerint mindenképpen hasznos lesz a találkozó, ugyanis a válogatott még a csapatépítés korai szakaszában jár, éppen ezért minden olyan alkalmat meg kell ragadni, amikor két-három napot együtt tölthet a keret.

Az együttesből csak Pintér Ádám hiányzik, a Real Zaragoza légiósa hétfő este csatlakozik társaihoz. A korábban biztos kerettagnak számító Vanczák Vilmos most azért nem kapott behívót, mert klubja, a svájci Sion arra kérte az illetékeseket, hogy ezúttal tekintsenek el a védő szolgálataitól.

Gera Zoltán csapatkapitány szerint kiélezett mérkőzést vívnak majd a litvánokkal: "Rendkívül kellemetlen stílusuk van, erőltetik a test test elleni párharcokat, ezért nehéz mérkőzésre számítok."

A Fulham légiósa a klubjában kialakult helyzetéről elmondta: örül annak, hogy a szurkolók kiállnak mellette, és továbbra is mindent megtesz annak érdekében, hogy a pályán mutatott teljesítményével beverekedje magát a csapatba.

Koman Vladimir, a Sampdoria középpályása mosolyogva állta az újságírói rohamokat: "Pályafutásom legszebb időszakát élem át. A klubomnál számítanak rám, ha éppen kisebb sérüléssel vagy betegséggel küszködöm, akkor mindent megtesznek annak érdekében, hogy a hétvégi bajnokira bevethető legyek, ez nagyszerű érzés." A fiatal futballista hozzátette: a válogatottnak most hasznára válhat, hogy a légiósok egyre nagyobb szerephez jutnak csapataikban, és nagyszerű formában vannak.

A genovaiak labdarúgója elmondta, hogy élvezi a játékot, igaz, az együttesnek nem nagyon megy mostanában, de bízik abban, hogy beindulnak majd. A klubnál nagy vihart kavart Antonio Cassano botránya, mivel megsértette az egyesület elnökét, de Koman szerint nem emiatt van a sikertelenség: "Az igaz, hogy nem mennek be a helyzetek, de egyszerűen nincs időnk, és nem is akarunk foglalkozni ezzel az egésszel. Ez csak Cassano és az elnök úr dolga."

A válogatott 15 órától nyilvános edzést tart, amely 18 olyan fiatal labdarúgó is részt vesz, akik az vörösiszap-katasztrófa sújtotta Devecserről, illetve Kolontárról érkeztek.

 
 

 

Profilkép


Elérhetőség

Admin

9400. Sopron
Ferenczy János utca. 2.

soproni.jatekvezetok@gmail.com

LevelezőlistaStatisztika

Online: 8
Összes: 169546
Hónap: 2113
Nap: 186