Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Győri játékvezető az élvonalban

2011.07.15
Lezárult az NB I-es játékvezetők, asszisztensek és ellenőrök nyári edzőtábora Telkiben. A játékvezetői bizottság ülésén döntés született a keretek összetételéről. A JB döntése alapján a keret létszáma két bíróval, köztük a 28 éves győri Böcskei Balázzsal  bővült. Az eddig az NB II-ben működő sípmester személyében tehát ismét lesz élvonalbeli játékvezetője a megyének, legutóbb 2006-ban Dubraviczky Attila, a  jelenlegi megyei JB-elnök tartozott az első osztályú bírók közé.
 

Böcskei Balázs
 

„Nagyon örültem, amikor megtudtam, hogy bekerültem az NB I-es keretbe, hiszen ezért dolgoztam – kezdte Böcskei Balázs, aki 2008 júniusától szerepel az országos listán. – Már az előző idényben is szóba került a nevem, de akkor sajnos nem úgy jött ki a lépés, ahogyan szerettem volna. Azóta az ellenőrökkel és segítőimmel azon voltunk, hogy a visszatérő hibákat kiküszöböljük és minden mérkőzésen százszázalékos teljesítményt nyújtsak. Szerencsére most sikerült egy kiegyensúlyozott félévet »összerakni«, így minden adott volt, hogy felkerülhessek az élvonalba.”
Böcskei Balázs 2000 augusztusában vezette élete első labdarúgó-mérkőzését. A civil életben egy politikai elemző intézet igazgatójaként tevékenykedő játékvezető elmondta, rögös út vezetett az NB I-es kerettagságig. Sok felkészüléssel és lemondással jár ez a hivatás és bízik benne, hogy tud élni a lehetőséggel.
„Az elmúlt ősszel több televíziós mérkőzésemet rögzítették, ezeket visszanéztük és kielemeztük. Hatalmas segítséget jelentett ez számomra, mert így olyan hibákat is észrevettünk, amiket élőben »ott és akkor« nem. Mindemellett rengeteget nézek külföldi futballmérkőzéseket és figyelem a játékvezetők tevékenységét. A téli felkészülés szempontjából nagy jelentőséggel bír, hogy részt vehettem az NB I-es és a FIFA-játékvezetők törökországi edzőtáborában, ahol főleg a szabályalkalmazás egységesítése volt a cél. Új vagyok az élvonalbeli keretben és azon leszek, hogy a rám bízott mérkőzéseket a lehető legkevesebb hibával vezessem le. Sokan támogattak a pályámon, amíg eddig eljutottam, így Dubraviczky Attila, Segovits Antal, Arany Tamás és Palotai Károly. Legalább ugyanennyit köszönhetek asszisztenseimnek és kollégáimnak is. Igazi csapatmunka volt.”
(Gőgös Balázs, Kisalföld)

 

2011-07-12 11:15

 
 

 

Profilkép


Elérhetőség

Admin

9400. Sopron
Ferenczy János utca. 2.

soproni.jatekvezetok@gmail.com

LevelezőlistaStatisztika

Online: 2
Összes: 169921
Hónap: 2326
Nap: 156