Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Harminc millió forint a magyar focira

2010.12.15

Az E.ON Hungária Zrt. által novemberben kiírt, idei második pályázatra összesen 111 önkormányzat és 102 egyesület jelentkezett. Közülük most 11 települési önkormányzat részesült egyenként 1,5 millió forint pénzbeli támogatásban, öt klub pedig 3-3 millió forintot kapott családi labdarúgóprogramjaik lebonyolítására. További hat pályázónak sportszercsomagot ítélt meg az olimpiai bajnokokból álló bíráló bizottság.

 

„Az indulás előtt kicsit szkeptikus voltam a sikert illetően, de nagy örömmel tapasztaltuk, hogy a program országszerte milyen népszerűnek bizonyult. Így nem öngólt, hanem egyenesen aranygólt lőttünk ezzel a kezdeményezéssel, amelynek keretében idén összesen 60 millió forintot osztottunk ki” – fogalmazott az eredményhirdetéssel egybekötött sajtótájékoztatón Konrad Kreuzer, az E.ON Hungária Zrt. igazgatósági elnöke, aki azt is bejelentette, hogy az energiaszolgáltató cég 2011-ben is folytatni kívánja a programot.

Vincze Ottó, a Családi Foci rendezvénysorozat nagykövete kiemelte: bebizonyosodott, hogy ha az embereket szervezett keretek között hívják mozogni, sokan élnek a lehetőséggel.

„Örömmel tapasztaltam, hogy óriási volt az érdeklődés, sok tehetséges gyerekkel találkoztam, akik közül jó néhányat sikerült már elirányítani a lakhelyükhöz közeli egyesületekhez” – tette hozzá a Ferencváros és a Vasas egykori labdarúgója.

Az 1,5 millió forint támogatásban részesült önkormányzatok: Tokod (Komárom-Esztergom megye), Szombathely (Vas), Ófehértó (Szabolcs-Szatmár-Bereg), Mihályi (Győr-Moson-Sopron), Szentantalfa (Veszprém), Szolnok (Jász-Nagykun-Szolnok), Ózd (Borsod-Abaúj-Zemplén), Szarvas (Békés), Diósjenő (Nógrád), Budakeszi (Pest) és Etyek (Fejér).

A 3 millió forintot kapott egyesületek: Komlói Bányász, Maros-Menti Utánpótlás SC (Makó), FC Ajka, Balatoni Kölyök Labdarúgó Club (Csopak) és Győrújfalu Labdarúgó SE.

 
 

 

Profilkép


Elérhetőség

Admin

9400. Sopron
Ferenczy János utca. 2.

soproni.jatekvezetok@gmail.com

LevelezőlistaStatisztika

Online: 1
Összes: 161960
Hónap: 1143
Nap: 25