Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Harminckét év után ért célba a képeslap

2010.08.02

Harminckét év után ért célba a képeslap

 

Különös történeteket produkál olykor az élet. Ezek közé sorolható, hogy Palotai Károly játékvezető az 1978-as világbajnokságon feladott és nejének címzett képeslapját a napokban kapta kézhez a házaspár. Igaz, ebben nemcsak a posta volt a ludas...

 

„Néhány héttel ezelőtt Gyirmóton az NB II-es csapat mérkőzésén szólított meg egy nagyjából velem korabeli férfi, hogy nála van egy képeslap, amit egykoron én küldtem a feleségemnek és ezt szeretné átadni számomra – meséli Palotai Károly. – Később egyeztettünk egy időpontot és személyesen mentem el a lapért a a ménfőcsanaki otthonba. Annak idején több lapot is küldtem a nejemnek Argentínából, ezért nem tűnt fel, hogy ez hiányzik, de természetesen nagyon örülök neki, hogy előkerült."

A családi házban hűvös fröccsök mellett elbeszélgettek, és a házigazda, Patonai István átadta a napjainkban már-már ereklyének számító képeslapot.

„A nevünk és az akkori lakcímünk részbeni azonossága miatt kerülhetett hozzánk a lap – magyarázza Patonai István. – Ráadásul pont a címzésre bélyegeztek rá a dél-amerikai országban, a postás talán ezért keverte össze a Palotait Patonaival, a Köztelek utcát pedig a Köztemető utcával. Harminckét évig vigyáztam a képeslapra, és úgy gondoltam, hogy az eredeti címzettnél van a méltó helye, ezért kerestem meg Palotai Károlyt, hogy átadhassam neki."

Patonai István a hatvanas évek elején Győrött járási sportvezetőként dolgozott. Gyakran járt ETO-meccsekre, sokszor látta játszani Palotait, tudta, hogy később világhírű játékvezető lett. Arra igazából nem tudott ésszerű magyarázatot adni, hogy 1978 óta miért várt ilyen sokáig az említett lap átadásával.

„A sorokból kiderül, hogy azokat az 1978-as világbajnokságon általam vezetett argentin–brazil derbi napján írtam Rosarióban – említi befejezésül Palotai Károly. – Volt bennem egy kis szorongás, mert a meccset megelőző éjjel a szurkolók őrült csinnadrattával hangoltak az esti találkozóra, ezért a szállodánkban alig tudtunk pihenni. Életem egyik legemlékezetesebb és legnehezebb kilencven percét aztán állítólag jól vezettem, szerencsére a meccs elején sikerült megfékezni a játékosok indulatait. Különös érzés a kezemben tartani ezt a lapot, amelyen az akkori két partjelzőm, az osztrák Linemayr és a német Prokop aláírása is szerepel."

 
 

 

Profilkép


Elérhetőség

Admin

9400. Sopron
Ferenczy János utca. 2.

soproni.jatekvezetok@gmail.com

LevelezőlistaStatisztika

Online: 8
Összes: 169553
Hónap: 2117
Nap: 193