Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Interjú Erős Gáborral

2011.01.13

Már jó pár hónap eltelt a vébé óta. Mi maradt meg leginkább a négy meccsből számodra?

- Az hogy egy csodálatos, tökéletesen szervezett tornán vehettünk részt, amelyen nem hoztunk szégyent a magyar játékvezetésre, méltóképpen képviseltük hazánkat.

Az USA-Ghána meccs sokáig emlékezetes marad…

-  Melyik volt a legemlékezetesebb mérkőzésed és miért?

- Nem kell sokat gondolkoznom: az Egyesült Államok-Ghána összecsapás. Színvonalas találkozó volt, 2X15 perc hosszabbítással, no és azért is került reflektorfénybe a meccs, mert Ghána volt az egyetlen állva maradt afrikai csapat. Mi is az egész világ előtt bizonyíthattunk! Nagyon jó érzés volt, hogy a mérkőzés utáni megbeszélésen, az értékelésen elmondták, hogy szinte hiba nélkül oldottuk meg a ránk bízott feladatot!

-  Szakmailag melyik szituáció volt számodra a legnehezebb a vb-n?

- Éppen az USA-Ghána találkozóról maradt meg bennem egy momentum: egy amerikai támadásnál, egy lesgyanús szituációnál a „várj és nézz” technikát alkalmazva nem jeleztem, és a kontrából lőtték a győztes gólt a ghánaiak. Jólesett a dicséret a mérkőzés után…

- Te átélted a különböző újítási kísérleteket (nyomógombos zászló, headset, négy, majd hat játékvezetős rendszer). Véleményed szerint miként lehetne még jobban redukálni a hibákat?

- Egyszerű a válasz: a játékvezetők, asszisztensek részéről még nagyobb odafigyeléssel, és persze a minél profibb körülmények megteremtésével.

- Mennyire érzed, hogy jobban tisztelnek a vb után a játékosok a magyar bajnokikon – akár a BL-mérkőzéseken?

- Többnyire mindenhol gratuláltak – de ez semmit nem jelent. Az élet nem áll meg, és a játékvezetésre különösen igaz, hogy a múltból nem lehet megélni. Ha hibázol, senki nem nézi el neked, mert te egy vb-n világsztárok mérkőzésein működtél. Számunkra csak egy út létezik: itthon és külföldön továbbra is a maximumot kell nyújtanunk és arra törekedni, hogy a lehető legkevesebb hibával oldjuk meg a ránk bízott feladatokat!

Kassai-Erős: 300 mérkőzés együtt!

- Szűkebb pátriádban, Esztergomban, hogyan fogadták a sikereidet?

- Természetesen nagy örömmel! Sokan állítottak meg az utcán, gratuláltak és további sok sikert kívánva bíztattak! Jó érzés volt, hogy a vb alatt a főtéren szurkoltak nekem és egy kifeszített transzparenssel is biztattak. A felirat nagyon ötletes volt: Légy ERŐS  Gábor!!!  Hajrá, Esztergom!

- Nemrég mesélted, hogy Viktorral már lassan a 300. közös mérkőzéseteken is túl lesztek. Olyanok vagytok már, mint két testvér. Mesélj erről a nem mindennapi munka- és baráti kapcsolatról.

- Igen Viktorral 10 éve dolgozunk együtt. Érdekes hogy a közös munkánk csak az országos keretben kezdődött, tehát ez a nagy szám kizárólag az országos meccsekre vonatkozik! A megyében soha nem működtünk együtt. Ennyi idő után már természetes, hogy maximálisan megbízunk egymásban, hiszen ez az egyik legfontosabb eleme a jó kapcsolatnak. Tudjuk egymásról, hogy nem csupán a pályán, hanem azon kívül is számíthatunk egymásra, és ez nagyon nagy dolog!

„Továbbra is teljes odaadással!”

- Mit üzensz azoknak, akik most kezdik el a játékvezetést?

- Először is sok sikert és kitartást, hiszen egy nagyon szép szakmát kezdtek el! Nagyon fontos, hogy mindig tiszta fejjel és odaadással űzzék ezt a hobbit, mert e nélkül nagyon nehéz lesz! Lelkiismeretesen és alázattal kell szolgálni ezt a szép sportágat!

-   Az ősz nagy részét kénytelen voltál kihagyni. Mi történt?

- Sajnos a világbajnokság után egy komoly betegségen estem át, amit csak műtéttel lehetett orvosolni! Megfogadva a szakemberek tanácsát, októberben átestem a beavatkozáson, ami szerencsére tökéletesen sikerült…

-   2011-es tervek?

- Továbbra is teljes odaadással szolgálni a játékvezetést és a lehető legkevesebb hibaszázalékkal működni!

 
 

 

Profilkép


Elérhetőség

Admin

9400. Sopron
Ferenczy János utca. 2.

soproni.jatekvezetok@gmail.com

LevelezőlistaStatisztika

Online: 1
Összes: 169920
Hónap: 2327
Nap: 162