Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Játékvezetői hiba?

2013.11.11

A Kisdorog-Tamási megye I-es bajnoki mérkőzésen a játékvezető kiállította a vendégek kapusát, mégsem tiltották el!

A Tolna megye I. osztály 11. fordulójában a Tamási 2009 FC csapata Kisdorogra látogatott! A találkozó 90. percében 5-0-ás Tamási vezetésnél Lengyel Sándor játékvezető kiállította a vendégek kapusát Balogh Bálintot! A játékvezető ellenőr jelentésében súlyos hibaként írta le a játékvezető döntését, amelynek nyomán a Fegyelmi Bizottság nem tiltotta el a játékost, így a következő mérkőzésen is pályára léphetett! Az erről szóló határozat és indoklás az alábbiakban olvasható:

1-66-/- 2013/2014. FB. sz. H A T Á R O Z A T

A Fegyelmi Bizottság Balogh Bálint -275171 – Tamási 2009 FC labdarúgóját a Fegyelmi Szabályzat (FSZ) 36.§. b./ pontja, valamint a FSZ. 47. §. (4) bekezdés b.) .pontjában foglaltak szerint az eljárás alól f e l m e n t i.

I N D O K L Á S

A rendelkezésre álló dokumentumok /játékvezetői, egyéb jelentés/ tanulmányozása után a FB. tényként állapította meg, hogy a 2013. 10. 27.-én lejátszott Kisdorogi FC – Tamási 2009 FC Megyei I. o. felnőtt bajnoki mérkőzésen nevezett labdarúgót a mérkőzés játékvezetője – nyilvánvaló gólhelyzetben lévő ellenfelének buktatása miatt - kiállította.

A mérkőzés játékvezető ellenőre, Minker Norbert szerint a játékvezető súlyos hibát vétett, ugyanis a támadó megtolta a labdát és a késve érkező kapus buktatta őt, azonban a buktatás pillanatában a játékos nem birtokolta a labdát és az ütközés elmaradása esetén sem lett volna lehetősége gólt szerezni, mert a megtolt labda már elhagyta a pályát az alapvonalon keresztül.

A játékvezető ellenőr szerint a büntetőrúgás megítélése jó döntés volt, de a fegyelmezési területen a felelőtlen buktatás miatt csak sárga kártya felmutatása lett volna indokolt.

 

info: focibiro.hu

 
 

 

Profilkép


Elérhetőség

Admin

9400. Sopron
Ferenczy János utca. 2.

soproni.jatekvezetok@gmail.com

LevelezőlistaStatisztika

Online: 2
Összes: 169557
Hónap: 2120
Nap: 197