Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kiütötte a Fradit a Vidi

2011.03.13

Budapest ‒ Nagyon közel került a Videoton ahhoz, hogy végre megnyerje a labdarúgó-NB I-et. A székesfehérvári együttes a Fradi elleni rangadó után már kilenc ponttal vezeti a tabellát a második helyen álló zöld-fehérek előtt, ráadásul a bajnoki címvédő DVSC újabb pontokat hullajtott el a 19. fordulóban. A hetek óta várt találkozó megmozgatta a magyar társadalmi életet is: a VIP-páholyból nézte a találkozót Schmitt Pál (68) köztársasági elnök, Kubatov Gábor (45), az FTC elnöke, a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség országos pártigazgatója, ám a Vidi-szimpatizáns Orbán Viktor (47) miniszterelnök nem látogatott ki az Albert stadionba.

.
Alves most is lőtt gólt

A találkozóra a szurkolók is nagyon készültek. „Itt az idő! Most vagy soha!" feliratú transzparenssel „küldte csatába" kedvenceit a Fradi-tábor, ám hiába, a története első bajnoki címére hajtó székesfehérvári együttes az Üllői úti közönség előtt mosta le 5-0-ra a zöld-fehéreket.


Ferencváros-Videoton FC 0-5 (0-2)
---------------------------------
Albert Stadion, 10 ezer néző, v.: Kassai
gólszerzők: Alves (26.), Vasiljevic (33.), Lencse (52.), Andic (62.), Polonkai (79.)
sárga lap: Rósa D. (4.), Balog (25.), Tóth B. (61.), illetve Polonkai (13.), Lipták (42.)

Ferencváros:
------------
Ranilovic - Csizmadia, Tutoric, Balog, Józsi (Tóth B., a szünetben) - Andrezinho (Miljkovic, 68.), Maróti, Stanic (Abdi, 75.), Rósa D. - Heinz, Schembri

Videoton:
---------
Bozovic - Lázár (Milanovic, 78.), Lipták, Vaskó, Andic - Gosztonyi, Sándor, Vasiljevic (Szakály D., 71.), Polonkai - Lencse (Nikolics, 65.), Alves

A Videoton klubházában már évekkel ezelőtt kitették az első bajnokcsapat tablóját – egyelőre fotók nélkül. Egy éve a piros-kékek az utolsó fordulóig versenyt futottak a Lokival, ám elbuktak. Most viszont nagy lépést tettek a bajnoki cím felé. Szinte már csoda kell ahhoz, hogy ne Mezey György (69) vezetőedző játékosainak nyakába akasszák az aranyérmet.

„Nem hittem volna, hogy öt góllal nyerünk, bár a sikerben bíztam. Azt hiszem, túl nagy teher volt a fradistákon" – értékelt Mezey György.

.
 

Bizakodó hősök

Székesfehérvár ‒ A Videoton focicsapatának korábbi hősei egy emberként szurkolnak, hogy a gárda megszerezze első bajnoki címét. Az UEFA-kupa 1984/85-ös évadában döntőbe jutó legénység kiválóságai abban bíznak, idén májustól a maiakat ünnepli majd mindenki. Az FTC elleni rangadót az Üllői úton nézte végig a klub tiszteletbeli elnöke, a Real Madrid elleni fináléban szereplő Vidi edzője, Kovács Ferenc (77) is.
„Évtizedek óta várok, hogy végre első legyen a Videoton. Ennek a csapatnak minden esélye megvan" – jósolta Kovács.

Az UEFA-kupa-mene­telésből hét góljával oroszlánrészt vállaló csatár, Szabó József (55) az együttes utánpótlásában tevékenykedik.

„A jelenlegi keretben futballozó Nagy Dániel és a tavaly nyáron Hollandiá­ba igazoló Horváth Gábor is nálam kezdte gyerekként a játékot, örülnék, ha aranyérem kerülne a nyakukba" – árulta el Szabó.
A 80-as évek sikercsapatának védője, Horváth Gábor (51) a jelenlegi vezetőedző, Mezey György (69) egyik segítője.

„Külön öröm, hogy fiam, Gábor is a csapatban játszott a szezon elején, így együtt örülhetünk" – mondta Horváth.

 

 
 

 

Profilkép


Elérhetőség

Admin

9400. Sopron
Ferenczy János utca. 2.

soproni.jatekvezetok@gmail.com

LevelezőlistaStatisztika

Online: 3
Összes: 169556
Hónap: 2119
Nap: 196