Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lisszabonban tesztelt négy magyar játékvezető

2014.02.07

Lisszabonban tesztelt négy magyar játékvezető

Portugália fővárosában négy magyar játékvezető is részt vett az UEFA elit továbbképzésén. Az idén immár huszonkettedszer rendezett téli kurzust a legjobb európai játékvezetőknek az Európai Labdarúgó Szövetség a napokban.

A lisszaboni konferencián Kassai Viktor és Vad II István, valamint Gaál Gyöngyi és Kulcsár Katalin képviselték Magyarországot. Tavaly szintén ők reprezentáltak: a római összetartás mérföldkőnek számított az UEFA életében, hiszen első alkalommal tartották közösen a kontinens legjobb férfi és női játékvezetőinek a szellemi és a fizikai felkészítését.

Ezúttal Portugáliában a szakmai prezentációk mellett kiemelt hangsúlyt kapott a mérkőzések befolyásolása elleni küzdelem. Az UEFA az úgynevezett tripla R (Recognise, Reject, Riport, azaz felismerés, visszautasítás, jelentés) alapelveiben foglalta össze a játékvezetők számára ennek a metódusát. Michel Platini, a szervezet elnöke is felhívta a figyelmet arra, hogy a játékvezetőknek kiemelt szerepük van e téren.

A magyar sípmesterek a hatásos felkészülésnek, a törökországi edzőtábornak köszönhetően sikeresen teljesítették az előírt ingatesztet, majd tanulságos előadásokat hallgattak az előző szezon tapasztalataiból.

Noha Kassai Viktor nem tagja a brazíliai világbajnoki keretnek, a jövőben is rangos feladatokra számíthat. Vad II István szintén vezetett ősszel a Bajnokok Ligájában, így méltán tagja az elitnek. Gaál Gyöngyi évek óta résztvevője a hasonló továbbképzéseknek. Kulcsár Katalinra márciusban újabb komoly kihívás vár: dr. Kulcsár Judit asszisztenssel részt vesznek az U17-es női világbajnokságon Costa Ricában.

 

 

 

 
 

 

Profilkép


Elérhetőség

Admin

9400. Sopron
Ferenczy János utca. 2.

soproni.jatekvezetok@gmail.com

LevelezőlistaStatisztika

Online: 1
Összes: 165033
Hónap: 1784
Nap: 64