Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Magyarország - Írország 0-0

2012.06.05

Magyarország - Írország 0-0
Felkészülési labdarúgó mérkőzés, Budapest, Puskás Ferenc Stadion
Magyarország: Bogdán Ádám - Varga József, Mészáros Norbert, Korcsmár Zsolt, Halmosi Péter - Gyurcsó Ádám, Pintér Ádám, Szakály Péter, Dzsudzsák Balázs - Koman Vladimir, Szalai Ádám
Írország: Shay Given - John O'Shea, Sean St Ledger, Richard Dunne, Stephen Ward - Aiden McGeady, Glenn Whelan, Keith Andrews, Damien Duff - Kevin Doyle, Robbie Keane.

Vége a meccsnek. Ez a 0-0 az írek számára kedvező.

93. perc: Németh Krisztián óriási passzt kap, de a tizenhatos vonaláról belsővel Westwood kezébe lőtte a labdát.

91. perc: Három perc a hosszabbítás.

90. perc: Cox szerencsénkre elcsúszik az ötösön belül, így nem jut el hozzá a remek passz.

85. perc: Whealent Green váltja.

83. perc: Hosszú idő után újra jó magyar akció: Gyurcsó passzát Dzsudzsák adja be, szögletre mentenek. A szöglet után Szabics lő távolról, a gólvonalon álló Hunt nagyot mentett.

81. perc: Whealan lapos lövésére kell, hogy rávesse magát Bogdán.

79. perc: Szalai Ádám helyére Németh Krisztián jön.

78. perc: Cox lövését védi Bogdán.

70. perc: Most már az írek is letámadnak, így hát jobbára középpályán zajlik a - percek óta meglehetősen unalmas - mezőnyjáték. Kádár Tamás érkezik, Halmosit váltja.

66. perc: Andrews helyére Gibson, Szakály helyére Szabics érkezik.

63. perc: Duff-Hunt csere.

62. perc: Waters lő éles szögből, Bogdán hárít, ismételni Cox nem tud, mivel Vanczák blokkolni tudja a labdát.

60. perc: Keane helyére Cox érkezik.

56. perc: Ward előtt esett el Gyurcsó, a dán bíró lerántást látott, ezért lapot ad az írnek. Egymást közt szólva a magyar játékos feldobta magát.

55. perc: Rég volt ilyen: ír helyzet. McGeady lövése pattan meg, Bogdán tolja a labdát szögletre.

54. perc: Szalai-Dzsudzsák-Szalai a labda útja, aztán óriásit véd Westwood.

53. perc: Halmosi remek beadása után Szalai és Koman lövéseit is blokkolják az ír védők.

47. perc: Orbán Viktor is itt van a Puskás Ferenc Stadionban.

46. perc: Doyle helyére Walters, Given helyére pedig Westwood érkezik az íreknél. A magyar csapatban Pintér Ádám helyett Vanczák folytatja.

Remek első félidő végén 0-0 az állás, de többször is a kapujukhoz szegeztük az Eb-résztvevő íreket.

45. perc: Komant kell ápolni, miután aláfordul a bokája.

43. perc: Szakály remek passzát szépen veszi át Szalai, egy pillanatra lőhetett volna a kaputól 10 méterre, ám tol egyet a labdán és odaérnak a védők. Wardot ápolni is kell az eset után.

42. perc: Korcsmár kap visszahúzásért sárgát.

35. perc: Szalai elé keveredik a labda, miután egy ír védő elcsúszik a tizenhatoson belül, Szalai azonban gyengén lövi meg a labdát, és Given védeni tud.

30. perc: Vagy az írek álltak be szándékosan védekezni, vagy tényleg nagyon jó a magyar csapat. Az elmúlt percekben alig jutott át az Eb-résztvevő ír együttes a térfelünkre.

25. perc: A Dzsudzsák-Given párharc újabb epizódját is az ír kapus nyeri - remek akció után lőtt 18-ról a magyar csapatkapitány, de ezúttal is résen volt a kapus.

20. perc: Koman lapos beadásáról Szalai lemarad, de így is veszélyesen érkezett a kapu elé a labda.

18. perc: Dzsudzsák megint megkínálja egy lövéssel az ír kapust, megpattanó lövésre a másik irányba induló Given odaér, és hárítani tud.

16. perc: Dzsudzsák 28-ról laposan tűzi kapura a labdát, Given védi.

7. perc: O'Shea fejel 12 méterről, alig megy Bogdán kapuja fölé. Magyar helyzet a túloldalon, Whealan és Szalai ütköznek az ötös vonalán, az ötös túlsó oldaláról ollózott labda mindkettejük fölött elszáll.

______________

20:50 - Húsz perces késéssel indult útjára a labda, a meccset a magyar válogatott kezdte.

20:20 - Leszakadt az ég Budapesten, és villámlik is. Ilyen esetben a mérkőzést nem lehet elkezdeni, így pár perces késéssel kezdődik a találkozó.

Korábban:

A kezdőcsapatban kap helyet a Puskás Ferenc Stadionban 20:30-kor kezdődő, írek elleni felkészülési labdarúgó-mérkőzésen Gyurcsó Ádám, aki a csehekkel szembeni, pénteki találkozón újoncként győztes gólt szerzett.

Egervári Sándor szövetségi kapitány az alábbi összeállításban küldi pályára együttesét a pénteken rajtoló lengyel-ukrán közös rendezésű, Európa-bajnokságra készülő rivális ellen: Bogdán Ádám - Varga József, Mészáros Norbert, Korcsmár Zsolt, Halmosi Péter - Gyurcsó Ádám, Pintér Ádám, Szakály Péter, Dzsudzsák Balázs - Koman Vladimir, Szalai Ádám.

A cserepadon Király Gábor, Debreceni András, Koltai Tamás, Szabics Imre, Németh Krisztián, Kádár Tamás és Vanczák Vilmos kap helyet.

Laczkó nem játszik

Laczkó Zsolt, a magyar labdarúgó-válogatott balhátvédje nem lép pályára hétfő este az ír csapat elleni barátságos mérkőzésen, s visszautazott klubcsapatához, az olasz Sampdoriához.

Az mlsz.hu tájékoztatása szerint a védő írek elleni játéka eleve kérdéses volt, mivel a Sampdoria jelenleg osztályozót vív az élvonalba kerülésért, s a genovai klub már korábban jelezte, hogy szüksége lenne a szélsőként is bevethető hátvédre. Ugyanakkor időközben kiderült, hogy Laczkó semmiképpen sem lenne bevethető a hétfői válogatott mérkőzésen, mivel bal térde gyulladás következtében a hétvégére bevizesedett.

A 25 éves futballista, aki pénteken végig játszott a csehek ellen 2-1-re megnyert mérkőzésen Prágában, hétfő reggel utazott el Genovába, ahol kezeléseken vesz majd részt.

kisalfold.hu

 
 

 

Profilkép


Elérhetőség

Admin

9400. Sopron
Ferenczy János utca. 2.

soproni.jatekvezetok@gmail.com

LevelezőlistaStatisztika

Online: 6
Összes: 169554
Hónap: 2117
Nap: 194