Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


McCabe halálra ítélte a Fradit

2011.02.18

Budapest - Megdöbbentő! Az anyaklub, a Ferencvárosi Torna Club mentette meg a zöld-fehérek futballcsapatát az azonnali megszűnéstől – legalábbis egyelőre. Kevin McCabe (63), az együttes angol tulajdonosa a csütörtöki rendkívüli közgyűlésen a labdarúgó zrt. végelszámolását (egy fizetőképes gazdasági társaság jogutód nélküli megszűnése a hitelezők kifizetésével) javasolta, mivel a jövőben nem finanszírozza az együttest.

Kubatov Gábor (44), a Fidesz pártigazgatója, a Fradi elnökségi tagja azonban élt az anyaegyesület vétójogával és megakadályozta, hogy az üzletember egy tollvonással eltüntesse a ferencvárosi futballt. Prukner László (50) szakmai igazgató negyedik helyen álló együttese így pályára léphet az NB I tavaszi szezonjában.

.
McCabe számol

– A végelszámolás azt jelentette volna, hogy az FTC labdarúgócsapata 110 év után megszűnik. Ezt sem szurkolóként, sem elnökségi tagként nem tudnám elviselni – jelentette ki Kubatov Gábor, aki igazgatósági tag a labdarúgó zrt.-ben.
McCabe 2008 februárjában, körülbelül 5,5 milliárd forintért vette meg az együttest és azt a 6+2 hektáros területet, amelyen a stadion mellett több edzőpálya, valamint a székház is található. Kubatov tegnap javaslatot terjesztett elő, hogy a klub milyen módon vásárolhatná vissza a labdarúgó zrt. részvényeit és az ingatlant.

– A megegyezés alapfeltétele, hogy amíg zajlanak a tárgyalások, az angol tulajdonos továbbra is állja a csapat költségeit. A labdarúgók és az edzők nem maradhatnak fizetés nélkül, muszáj kiállni a mérkőzésekre – mondta a politikus. – Ugyanakkor vállaljuk, hogy McCabe úr ajánlattételét követő harminc napon belül választ adunk, azaz nem húzzuk az időt.

A Blikk úgy tudja, Kevin McCabe-nek 2010 nyaráig volt kötelessége finanszírozni a focistákat. Információink szerint havonta 100-120 millió forintra rúgnak a költségek – az angol üzletember újra megerősítette, hogy a csapatot jelképes összegért magyar kézbe adná.

A rendkívüli közgyűlés „lezárásaként" Alexander Gerstl (51) vezérigazgató lemondott.

– Nem értek egyet a többségi tulajdonos finanszírozási beszüntetésére vonatkozó döntésével és a közgyűlésen történtekkel. Nem látom biztosítottnak a zrt. további működését – indokolt Gerstl.

A történtek után nem tudni, ki felügyeli a focicsapatot, miből és meddig fizetik a költségeit – a szurkolók pénteken demonstrációt tartanak.

 

 
 

 

Profilkép


Elérhetőség

Admin

9400. Sopron
Ferenczy János utca. 2.

soproni.jatekvezetok@gmail.com

LevelezőlistaStatisztika

Online: 7
Összes: 169556
Hónap: 2119
Nap: 196