Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Minimálbéren a Fradi

2011.03.17

BUDAPEST - Még mindig várnak a pénzükre az FTC focistái. Bár a zöld-fehérek hivatalos honlapján március 11-én közleményt adtak ki, hogy a labdarúgó zrt. eleget tett a bérjellegű kötelezettségeinek, lapunk információi szerint azonban a játékosok a szerződésben rögzített járandóságuk csak egy részét kapták meg – az alapbért, amely a minimálbérnek felel meg –, így a vezetőség továbbra is több millió forinttal tartozik.

A múlt héten kiadott hírre sokan felkapták a fejüket, hiszen a Blikk is megírta, hogy a Fradi futballistái hiába várnak a februári fizetésükre. Ráadásul az sem tisztázott, hogy kinek is kell utalnia, hiszen az eddigi tulajdonos, Kevin McCabe (63) február 17-én bejelentette, kiszáll, és nem finanszírozza tovább a ferencvárosi labdarúgócsapatot. A brit üzletember hivatalos „üzenete" után néhány nappal közölte, hogy a korábbi vezérigazgató, Berki Krisztián (30) cége, a BKManagement veszi át az irányítást. A tulajdonosváltás még zajlik, Berki pedig már érkezésekor kijelentette, előfordulhat, hogy késnek majd a fizetések.

.
Letörve Emil Miljkovics (balról), Marek Heinz és Liban Abdi sem túl boldog

Mindenesetre a Fradi szurkolói örültek a múlt heti hírnek, a tartozás rendezésének, hiszen a zrt. közleménye egy nappal a Videoton elleni rangadó előtt került nyilvánosságra – aztán hideg zuhanyként érte őket, hogy a fehérváriak 5-0-ra nyertek. Az NB I-es klubok többségénél a sportolók alapbért kapnak, és emellett az arculatátviteli szerződés keretében jutnak hozzá a keresetük jelentősebb részéhez. Persze ha egyáltalán megkapják... Ráadásul értesüléseink szerint több hónapja tb-járulékot sem fizet a zrt. a csapat futballistái után, ez pedig leginkább akkor lesz kellemetlen, ha a keret valamelyik tagja megsérül, és orvoshoz kell fordulnia.

 
 

 

Profilkép


Elérhetőség

Admin

9400. Sopron
Ferenczy János utca. 2.

soproni.jatekvezetok@gmail.com

LevelezőlistaStatisztika

Online: 3
Összes: 169535
Hónap: 2107
Nap: 179