Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nagy feladatot vállalt Ábrahám Attila

2011.01.15

FIFA-játékvezetőként és NB I-es futballbíróként nem ismeretlenek a meleg helyzetek, a gyors és határozott döntéshozatal Ábrahám Attila előtt. Januártól nemzetközi szintű kapcsolatrendszerével is segítheti a pécsi sport fellendítését a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. újdonsült sportszervezője. A sport iránt érdeklődő pécsieknek nem nagyon kell bemutatni Ábrahám Attilát, hiszen rendszeresen feltűnik most is a futballpályák környékén, edzősködött és edzősködik utánpótláscsapatoknál, tavaly egy ideig a Hullámfürdő ideiglenes megbízott létesítményvezetője volt. Januártól viszont a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. sportszervezőjeként járja majd a pályákat, létesítményeket.

- Nem idegen tőlem ez a feladat, hiszen annak idején a postánál már végeztem ilyen munkát – tekintett vissza egy kicsit a régmúltba Ábrahám. – Nagyon izgat a mostani feladat is, rengeteg tervvel, ötlettel vágok neki, bízom benne, hogy kapcsolataimon keresztül is sokat tudok tenni a színesebb, gazdagabb pécsi sportéletért.

A sok egyeztetésnél szinte kötelező kellék a határidőnapló Ábrahám Attilánál

Miből is áll Ábrahám Attila feladata? A Pécsi Sport Nonprofit Zrt. pillanatnyilag öt létesítményt működtet, a Lauber Dezső sportcsarnokot, a Hullámfürdőt, a Várkői-stadiont, a Műjégpályát és a Lőteret. Vannak időszakok, amikor szinte lehetetlen helyet kapni a sok edzés és verseny, meccs miatt, de olyan is akad, amikor üresen, kihasználatlanul állnak.

- Vegyük például a jégpályát, márciustól októberig bezár – kezdi Ábrahám. – Erre a fél évre is meg kell tölteni tartalommal, programmal, a korcsolyázás viszont alapból nem jöhet szóba. De egy mobil műfű lefektetésével máris ideális focihelyszín lehetne, több országos rendezvénysorozatba is be lehetne vele kapcsolódni. Olimpián, foci vébén vagy Eb-n egy óriáskivetítővel, ismert sportolók, szakemberek szakkommentálásával felejthetetlen szurkolási élményekhez segíthetjük a pécsi sportszeretőket. Nyáron a sportcsarnok is sokszor kihasználatlan, kulturális rendezvényekkel, koncertekkel lehetne megtölteni. Az lenne a cél, hogy minél kevesebb legyen az üresjárat, a kihasználatlan óra a létesítményekben, versenyidőszakban viszont értelemszerűen az, hogy a létesítményeket használó sportolók, csapatok zökkenőmentesen tudjanak együttműködni.

A Pécsi Sport Nonprofit Zrt. veszi át idéntől a városi kispályás labdarúgó-bajnokság szervezését a Melitta SE-től (erről novemberben honlapunkon már írtunk).

- Néhány éve még 96 csapat indult, tavaly már csak nyolcvan nevezett – tért rá erre a kérdésre Ábrahám. – Ezt a tendenciát, folyamatot szeretném megfordítani, számításaim szerint lehetne csökkenteni a nevezési díjakon, a bajnoki fordulókat családi programokká lehet bővíteni, amikor nem csak a férfiak fociznak, hanem a feleség, a gyerekek is találnak maguknak mozgási, szórakozási lehetőséget. Bőven van tennivaló a háttérben is, az öltözők felújításától egy műfüves centerpálya létrehozásán át a büfé megújításáig sok mindenben gondolkodok. Mielőtt azonban bárki azt hinné, a futball áll nálam előtérben, a Hullámban, a Lőtéren vagy a sportcsarnokban rengeteg másféle sportágban szeretnénk a város polgárainak mozgási lehetőséget biztosítani annak a figyelembevételével, hogy a sikeres pécsi sportolók lehetőségei ne szűküljenek emiatt be

 
 

 

Profilkép


Elérhetőség

Admin

9400. Sopron
Ferenczy János utca. 2.

soproni.jatekvezetok@gmail.com

LevelezőlistaStatisztika

Online: 6
Összes: 169540
Hónap: 2111
Nap: 183