Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


NB. III.: Egerben asszisztenst kerestek

2013.11.11

Asszisztens-toborzás vezette fel az Egri FC–Tiszaújváros mérkőzést. Az NB III-as találkozó előtti bemelegítés során ugyanis Takács Attila partjelző vádli sérülést szenvedett, és gondoskodni kellett volna a pótlásáról – írja a heol.hu.

Rövid gondolkodás után a játékvezető-ellenőr a hangos bemondóhoz fordult segítségéért, általa kérve, ha a lelátón helyet foglalók között akad vizsgázott, engedéllyel rendelkező és vállalkozó kedvű bíró, akkor azt várják a játékos kijáróhoz.

 

Mivel ilyen személy egy sem jelentkezett, ezért Karakó Ferenc Benkő Róberttel párt alkotva működött a 3–1-es újvárosi győzelemmel zárult összecsapáson.

 

 

Fourfourtwo.hu írta:

A nemrég még az NB I-ben szereplő, tehát szebb napokat is látott heves megyei csapat legutóbbi bajnoki meccse nem akármilyen jelenettel kezdődött: történt ugyanis, hogy a Tiszaújváros elleni találkozó előtt Takács Attila partjelző vádlisérülést szenvedett, emiatt nem tudta vállalni, hogy kilencven percen át szaladgál illetve lenget az oldalvonalnál.

Idáig teljesen elfogadható, majdhogynem hétköznapi a történet, a csavar azonban ott jön, hogy a partjelzőnek nem volt helyettese (minek is lenne az NB III-ban...), így mielőtt elkezdődött volna a meccs, rögtönzött partjelző toborzást kellett tartani az egri városi stadionban – ahol jó esetben, biztonságival és sajtómunkatárssal együtt lehettek vagy százan.

A történet akkor fordult igazán mókássá, amikor a helyi hangosbeszélő – a meccsre delegált játékvezető-ellenőr rövid hezitálása után – bemondta: ha a lelátón helyet foglalók között akad engedéllyel rendelkező és vállalkozó szellemű bíró, akkor azt sürgősen várják a játékos kijáróhoz, mert Takács Attila sérülése miatt most képtelen lesz ellátni a feladatát.

Ekkor jöhetett volna a szomszéd srác nagy pillanata, lengetni egy NB III-as meccsen. Vagy mégsem.

Mert hiába a várakozás, nem történt semmi, a felhívásra senki nem jelentkezett. A meccs végül – eggyel kevesebb partjelzővel – elkezdődött. Az FFT ezek után kíváncsi volt, hogy a szabályoknak megfelelő döntés született-e, amikor a játékvezető engedélyt adott a találkozó lejátszására – lévén ugye eggyel kevesebb partjelző volt a meccsen. "A szabály ilyen esetekben úgy szól, hogy ha valamelyik asszisztens hiányzik a meccsről, akkor helyettesíthető úgynevezett szükségasszisztenssel. A meccs azonban lejátszható egy asszisztenssel, vagy akár asszisztens nélkül is, kizárólag egy játékvezetővel" – tudtuk meg az egyik névtelenséget kérő szakértőtől.

És valóban. A meccset lejátszották, mintha mi sem történt volna. Senkit nem érdekelt, hogy az egyik zászló gazdátlan maradt, de tényleg, miért is számítana ez ilyen szinten bármit is. A meccset amúgy 3-1-re a Tiszaújváros nyerte meg, de – ismerve a kilátástalan egri helyzetet – ez volt a délután legkisebb meglepetése.

 

info: focibiro.hu

 
 

 

Profilkép


Elérhetőség

Admin

9400. Sopron
Ferenczy János utca. 2.

soproni.jatekvezetok@gmail.com

LevelezőlistaStatisztika

Online: 2
Összes: 169920
Hónap: 2327
Nap: 162