Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ötösre vizsgázhat a válogatott

2011.02.09

Dubaj — Sorozatban ötödik diadalát arathatja a magyar labdarúgó-válogatott, ha szerdai felkészülési találkozón felülmúlja Azerbajdzsánt.

Utoljára több mint két és fél évtizede volt példa arra, hogy a nemzeti csapat ilyen jól szerepeljen. Sőt 1984. szeptember 26. és 1985. május 14. között hat találkozót nyert meg a Mezey György (69) által irányított gárda. A szakmai stábnak akkor is tagja volt a jelenlegi kapitány, Egervári Sándor (60), akinek csapata az elődök egyik „csúcsát" már beállította: Moldova, San Marino, Finnország és Litvánia legyőzésével sorozatban négy meccset nyert, ahogy Mezeyék 1986-ban.

A nemzeti focicsapat Azerbajdzsán ellen próbálja meghosszabbítani remek sorozatát

– Örvendetes az utóbbi időszakban nyújtott teljesítményünk – mondta Juhász Roland (27), az Anderlecht védője. – Lépésről lépésre haladunk előre és bízom benne, hogy az azeriek ellen is lesz okunk az örömre. Igaz, ma már egyik vetélytárs sem verhető könnyen.

1984. szeptember 26. és 1985. május 14. között hat találkozót nyert meg a Mezey György által irányított gárda


A magyar válogatott huszonhét évvel ezelőtt Ausztria ellen kezdte remek sorozatát, aztán megverte Hollandiát, Ciprust, az NSZK-t, majd újra Ciprus és Ausztria következett – a győzelmi széria 1985. május 14-én Hollandiával szemben szakadt meg. Ha Juhászék szeretnék utolérni az elődöket, akkor március 25-én a Puskás-stadionban éppen a hollandok ellen állíthatják be a "rekordot". Persze ehhez, ma muszáj felülmúlni az azerieket. Jó jel, hogy eddig négy találkozót játszottunk ellenük és mindet megnyertük.

– Azerbajdzsán ősszel legyőzte a törököket, tehát nem lebecsülendő rivális – jelentette ki Egervári Sándor, akinek vezetésével a válogatott a 37. helyen áll a világranglistán, ilyen előkelő pozícióra tizennyolc éve nem volt példa. – Ez a találkozó kiváló lehetőség arra, hogy gyakoroljunk és még jobban összeszokjunk. Védekezésben és támadásban is előre kell lépnünk.

 

 
 

 

Profilkép


Elérhetőség

Admin

9400. Sopron
Ferenczy János utca. 2.

soproni.jatekvezetok@gmail.com

LevelezőlistaStatisztika

Online: 5
Összes: 169540
Hónap: 2111
Nap: 183