Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pécsi játékvezetőt mentettek meg! FRISSÍTVE

2014.04.17

A DVTK gyúrója sietett a pécsi asszisztens segítségére.

Drámai események játszódtak le szombaton, a Paks–Diósgyőr U21-es bajnoki mérkőzés első félidejében. A hazaiak játékosát, Kesztyűs Barnát rálökték Joó Csaba partjelzőre, aki az ütközés és az esés következtében eszméletét veszítette, és csak a gyors beavatkozás mentette meg az életét.

Nagy István, a DVTK gyúrója óriási lélekjelenlétről tanúbizonyságot téve szétfeszítette a száját, és visszahúzta a hátracsúszott nyelvét. Ezután a partjelző magához tért, folytatni akarta a lengetést, ám mentőt hívtak hozzá a helyiek, és kórházba szállították – írja az amigeleken.hu.

Szerkesztőségünk megkereste Joó Csabát, aki szerencsére vasárnap reggel már vidáman emlékezett vissza az eseményre.

Jobbulást Csabi!

Szombaton Pakson vendégszerepelt a DVTK U21-es csapata és 2-0-ás győzelmet aratott. Azonban történt a mérkőzésen egy eset, amely csak a DVTK masszőrjének köszönhetően nem fordult tragédiába.

Az U21 I. osztály 22. fordulójában a Paksi FC-Diósgyőri VTK SE mérkőzés 25.percében egy nem várt közjáték zavarta meg a találkozót.

A szögletzászló közelében, az oldalvonal mellett egy hazai és egy vendég játékos harcolt a labdáért, azonban az összecsapás során mindketten a földre kerültek és egyúttal kisodorták a közelben tartózkodó Joó Csaba játékvezető asszisztens lábát.

Az asszisztens hátraesett és a műfüves pálya mellett futó járda szegélyébe beverte a tarkóját, majd eszméletlenül elterült.

Ezt látva a DVTK masszőrje, Nagy “Jáccó” István azonnal a helyszínre rohant, ahol rögtön felismerte, hogy nagy a baj, mert az asszisztens nyelve hátra csúszott a garatra, így nem kap levegőt.

Szerencsére a szája résnyire nyitva volt – ezért nem kellett az állkapcsot is eltörni, így ujjal benyúlva, valamint a fejet mozgatva sikerült ismét szabaddá tenni a légutat.

“Nem érzem magam hősnek, csak jókor voltam jó helyen. Végeztem a feladatomat” kommentálta a történteket Nagy “Jáccó” István.

- Mintegy hatvan méterre voltam az esettől a pálya másik oldalán. Amikor elterült a földön a játékvezető, Jáccó volt az első, aki az ellentétes oldali kispadtól odaért. Ő volt az egyedüli, aki higgadtan reagált és megelőzte, hogy valami igazán szörnyű dolog történjen. Büszke vagyok rá, hogy Diósgyőrben ilyen lélekjelenléttel rendelkező kollégákkal dolgozhatok együtt! – tette hozzá Bene Ferenc utánpótlás szakmai igazgató.

forrás: tolnafoci.hu

 
 

 

Profilkép


Elérhetőség

Admin

9400. Sopron
Ferenczy János utca. 2.

soproni.jatekvezetok@gmail.com

LevelezőlistaStatisztika

Online: 2
Összes: 165034
Hónap: 1778
Nap: 63