Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Platini: Azonos hullámhosszon vagyok Orbán Viktorral

2010.12.09

BUDAPEST - Együtt reggelizett Michel Platini (55), az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elnöke, Orbán Viktor (47) miniszterelnök és Csányi Sándor (57), a hazai szövetség elnöke. A francia vezető látogatása elsősorban annak volt köszönhető, hogy január elsejétől hat hónapon keresztül Magyarország lesz az Európai Unió soros elnöke.

é
Michel Platini, az európai futball első embere szerint Orbán Viktor jól ismeri a sportágat

– Az egyórás üzleti reggelin a miniszterelnök úrral sok témát áttekintettünk, és ismételten bizonyította, hogy igen jól ismeri a focit. A megbeszélésen újból kiderült, azonos hullámhosszon vagyunk Orbán Viktorral – mondta Platini, aki éppen szerdán negyedszázados jubileumot ünnepelt. Akkori csapatával, a Juventusszal 1985-ben nyerte meg az Interkontinentális Kupát, miután 2-2-es végeredmény után 4-2-re jobbnak bizonyult a 11-es párbajban az Argentinos Juniors ellen. – Bár a francia válogatottal nem nyertem vb-aranyat, legalább klubvilágbajnok vagyok.

Az UEFA-elnök sorolta a sportág gondjait, fontossági sorrendben.

– A rasszizmus, az erőszak vagy akár a játékvezetés színvonala valóban sok problémát felvet, de valamennyin túltesznek a fogadási visszaélések. Utóbbiakkal kapcsolatban szervezetünknek vannak sejtései, de bizonyítékokkal mi sem tudunk szolgálni, így az ügyek felderítését meghagyjuk a nyomozó hatóságoknak. Ezen a téren igyekszünk nagyon határozottak lenni, s zéró toleranciát hirdetünk – jelentette ki Platini, aki a jövő tavasszal esedékes UEFA-kongreszszus utáni időszakra az eddiginél nagyobb támogatást ígért Magyarországnak.

é
Meglepetés Platinit a magyar válogatott mezével ajándékozta meg Csányi Sándor MLSZ-elnök

Csányi Sándor konkrét feladatokról is beszélt.

– Szeretnénk tovább népszerűsíteni a sportágat, ehhez feltétlenül növelni kell a gyermekfutballisták számát, s újabb 500 pálya megépítését szintén tervbe vettük. Ezekhez is jó lenne segítséget kapni – tette hozzá a szövetség júliusban megválasztott vezetője.

 
 

 

Profilkép


Elérhetőség

Admin

9400. Sopron
Ferenczy János utca. 2.

soproni.jatekvezetok@gmail.com

LevelezőlistaStatisztika

Online: 3
Összes: 169556
Hónap: 2119
Nap: 196