Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Puhl Sándor játékvezetői ellenőr

2011.02.09

Az 1994-es világbajnoki döntőt dirigáló bíró ellenőr lesz a hazai futballban, és szívesen adja át tapasztalatait fiatal kollégáinak.

Puhl Sándor visszatér

Korábban azt mondta, többé nem vállal szerepet a magyar fociban. Hiányzott a pályák hangulata?

- A futballtól soha nem szakadtam el, de a meccsre járás tényleg hiányzott. A visszatérésem fő oka azonban az, hogy olyan lett a hazai labdarúgás légköre, amelyben szívesen dolgozom. Jó érezni, hogy szükség van az emberre. Ami pedig a múlt viharait illeti, azokról már nem érdemes beszélni. Olvadt hóban nem lehet síelni, tartja a mondás, és ez jól jellemzi a játékvezetésből történő korábbi távozásom körülményeit. Most viszont már újra minden rendben van.

Mi lesz a feladata?

- Ellenőrként járok majd a hazai és a külföldi találkozókra, és remélem, az észrevételeimmel hozzá tudok járulni a bíráskodás színvonalának emeléséhez.  A játékvezetés küldetés az én felfogásom szerint, és szép kihívás a fiatalokat erre felkészíteni.

Nemrég az elmúlt negyedszázad hatodik legjobb bírójának választották, ezt elismerésnek tekinti?

- Feltétlenül, bár sokan kérdezték, hogy a listavezető olasz Collinát hatszor választották a világ legjobbjának, engem négyszer, akkor miért nem én vagyok a második? Nos, szerintem nem ez a lényeg, mert nem olyan rossz a világ legjobbjai közé tartozni. Hálás vagyok a sorsnak, hogy eddig eljuthattam ezen a pályán

 
 

 

Profilkép


Elérhetőség

Admin

9400. Sopron
Ferenczy János utca. 2.

soproni.jatekvezetok@gmail.com

LevelezőlistaStatisztika

Online: 5
Összes: 169537
Hónap: 2109
Nap: 181