Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Roberto Carlos magyar kisfia Győrben focizik-videó

2010.09.24

Roberto Carlos magyar kisfia Győrben focizik-videó

Volt kitől a tehetséget örökölni, a világhírű brazil labdarúgó, Roberto Carlos magyar gyermeke, a négyéves Cristofer Roberto da Silva Horváth jelenleg Győrben focizik, de már a spanyol Real Madrid kiszemelt kis futballistája.

Apja nyomdokaiba léphet Cristofer Roberto da Silva Horváth, a világklasszis brazil futballista, Roberto Carlos kisfia, aki győri származású édesanyától született. A kisfiú természetesen imádja a focit, s azt mondja, ahogy édesapja, ő is futballista lesz.

Roberto Carlos a világ leghíresebb sportolói közé tartozik, százhuszonöt alkalommal volt tagja a brazil labdarúgó-válogatottnak, tizenegy évig a Real Madrid védője volt.

Együtt: Apa és fia egy régebbi felvételen.
Együtt: Apa és fia egy régebbi felvételen.

Az édesanya egy budapesti Forma–1-es futamon találkozott először a brazil futballistával. A Red Bull-istállónál dolgozott vezetőként, amely vendégnek hívta meg  a népszerű játékost.

A kapcsolat gyümölcse a hamarosan negyedik születésnapját ünneplő Cristofer lett.

  

Horváth Alexandra párkapcsolatban élt a labdarúgóval, s ugyan mára különváltak az útjaik, de a híres papa az internetnek köszönhetően mindenről tudni akar, ami fiával kapcsolatos.

„Alig hat hónapos volt, amikor édesapja bemutatta őt a Bernabeu Stadionban, a Real Madrid öltözőjében a világhírű klub vezetőinek és játékosainak. Magasra emelve a kisfiút azt mondta: Te is itt fogsz játszani, fiam!" – mesélte Alexandra.

Persze addig még van mit tanulnia a kis futballistapalántának, aki jelenleg Győrben Cs. Kovács László edző instrukcióit követve gyakorol az ETO Parkban.

A 4 éves Cristofer édesanyja, Horváth Alexandra győri származású, így érthető, ha Roberto Carlos fia az ETO Parkban a legkisebbek között bűvöli a labdát. Fotó: Krizsán Csaba
A 4 éves Cristofer édesanyja, Horváth Alexandra győri származású, így érthető, ha Roberto Carlos fia az ETO Parkban a legkisebbek között bűvöli a labdát. Fotó: Krizsán Csaba

„Hamarosan Madridba költözünk. Több ok miatt döntöttünk így: nagyon sok barátunk lakik az országban és Cristofer – aki spanyol-magyar állampolgár –, is jobban megtanulhat spanyolul. Beszélgethet majd az édesapjával, akivel gyakrabban is találkozhatunk, mivel sokszor tartózkodik Madridban. Véletlenül alakult így, de Cristofer épp egy olyan iskolába jár majd, amelynek tanulóit a Real Madrid szakemberei figyelik.

Imád focizni, de Carlosszal megbeszéltük, nem erőltetjük, hogy futballista legyen. Nyilván ha van hozzá tehetsége, minden támogatást megkap tőlem és az édesapjától, de elsősorban azt szeretnénk, hogy egészséges, sportot szerető gyerek legyen. Nagy rajtunk a felelősség, hiszen az édesapja hírneve amekkora előny, akkora hátrány is lehet" – emelte ki az édesanya.

A kis Cristofer az ETO Parkban Real-mezben. Fotó: K. Cs.
A kis Cristofer az ETO Parkban Real-mezben. Fotó: K. Cs.

Roberto Carlos magyar kisfia egyébként igazi sportcsaládba cseppent. Nagyapja a kézilabdaberkekben jól ismert, közel 150-szeres magyar válogatott kézilabdakapus, Horváth József, vagy ahogy mindenki ismeri, Alibi. Ő többek között az Iváncsik testvérek és Görbicz Anita, Radulovics Bojana edzője is volt. A sportember kisebbik lánya, Horváth Roxána korosztályos válogatott kézilabdázó volt, az ETO és FTC színeiben játszott. A férje Bognár Zsolt labdarúgó, aki sok évig szintén az ETO FC és a FTC védője volt. Cristofer édesanyja is sportolóként öregbítette a család hírnevét: kézilabdázott, amerikai tanulmányai idején pedig kosarazott és baseballozott.


 

A négyéves Cristofer már most mindkét lábával remekül bánik a focilabdával, de valószínű, nem csak a sportos géneket örökölte apukájától: a jótékonykodásáról híres futballista csemetéjét családja már most erre tanítja. Édesanyjával sztárok tárgyait árverezik el, a pénzt pedig alapítványoknak, gyermekkórháznak és állatmenhelyeknek ajánlják fel.

A család jótékonysági rendezvényeket szervez nemcsak Magyarországon, hanem Spanyolországban is. A hungarikumok széles palettájával szeretne ugyanis Alexandra egyfajta „hidat építeni" a két ország között.

 

info.kisalföld.hu

 
 

 

Profilkép


Elérhetőség

Admin

9400. Sopron
Ferenczy János utca. 2.

soproni.jatekvezetok@gmail.com

LevelezőlistaStatisztika

Online: 3
Összes: 169558
Hónap: 2121
Nap: 198