Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Soproni VSE: jó ősz után remek tavasz

2011.07.08


Az őszi szezon után ezüstérmes helyen várta a folytatást a Soproni VSE az NB III Bakony-csoportban. Az együttes hatpontos hátrányban volt az éllovas Pápa B-hez képest, ám ez egyáltalán nem tűnt ledolgozhatatlan hátránynak.
„Elégedettek vagyunk a teljesítményünkkel, bár még csak a bajnokság felénél tartunk – nyilatkozta korábban Végh Tibor, a lila-fehérek edzője. – A tervünk az volt, hogy  ősszel érjünk el olyan eredményt, amely után lesz esélyünk tavasszal a bajnokságot megnyerni. Úgy érzem, hogy a dobogós helyezésünkkel és a vesztett pontokat tekintve egy eredményes tavaszi szerepléssel le tudjuk dolgozni a hatpontos hátrányunkat és elérjük a végső célunkat” – tette hozzá a tréner, akinek igaza lett, hiszen a soproniak elsők lettek. Ráadásul még a vártnál talán könnyebben is szerezték meg az aranyérmet. Az SVSE végül hat ponttal előzte meg a második Pápa B csapatát.
„Valóban úgy tűnhet, hogy nem volt nehéz dolgunk, de úgy érzem, két fontos része volt a sikernek. Egyrészt magunkra kellett figyelnünk, minél jobban kellett szerepelnünk, sok pontot gyűjtenünk, másrészről tudtuk, hogy az előnyben lévő riválisnak is hibáznia kell. Mindkét feltétel érvényesült, tavasszal csupán egy vereséget szenvedtünk, és a pápaiak is hibáztak” – mondta a szakvezető.
Kőszegen például fantasztikus, 12–0-ás győzelmet aratott a soproni társaság.
„Talán minden nagyképűség nélkül kijelenthetem, ekkora volt a két csapat közötti különbség. Örvendetes, hogy nem álltak le négy-öt gól után a játékosaink. Akik közül kiemelném a rutinos labdarúgókat. Ezek a futballisták, Kiss Szabolcs, Mico Szmiljanic, Bojan Lazic, Bausz Róbert és Bognár György, hihetetlen sokat tettek hozzá mentalitásukkal, profizmusukkal a sikerhez. Nyilván az egész csapat érdeme az elsőség, azonban ők voltak, akik át tudták adni az ehhez szükséges pluszt a fiataloknak.”
Idén már egy osztállyal feljebb kell helytállnia az együttesnek.
„Tudjuk, hogy nem lesz egyszerű feladat, más szint a másodosztály, ráadásul a Nyugati csoport megint erősebb, komoly csapatok lesznek az ellenfeleink. Erősítenünk kell, és erősíteni is fogunk, mert mi magunk is, de a város, valamint a minket támogató bázisvállalat is azt szeretné, ha  nem lennének kiesési gondjaink, jól szerepelne az SVSE az NB II-ben.”
Pénteken edzőmérkőzés. Hétfőn délután az NB II-es tagságot kiharcoló soproni lila-fehérek is megkezdték felkészülésüket a 2011/2012-es bajnoki idényre. A klubnál 2008. október 1-je óta tevékenykedő szakember, Végh Tibor újabb vezetőedzői kinevezése 2012. június 30-ig szól. Tőle tudtuk meg, hogy az NB III Bakony-csoportjában bajnokságot nyert csapat keretéből csupán Kiss Szabolcs (kapus), Ramos István (bal oldali védőjátékos) és Török István (támadó középpályás) távozik.
Az új igazolások is ennek megfelelően történtek, így várható Sipos Gábor (ZTE, kapus), Csontos Zoltán (Szombathelyi Haladás), Kocsis Adrián (ZTE, mindketten védők), valamint Tatai József (Veszprém FC, támadó középpályás) leszerződtetése.
Az első felkészülési mérkőzésén július 8-án (pénteken) az osztrák Mattersburg  első ligás gárdáját fogadja Végh Tibor legénysége a városi stadionban. A mérkőzés 19 órakor kezdődik. Másnap már a Haladás vendégei lesznek Bausz Róberték (17 órakor) a Rohonci úton.
(Kisalföld)
 
 

 

Profilkép


Elérhetőség

Admin

9400. Sopron
Ferenczy János utca. 2.

soproni.jatekvezetok@gmail.com

LevelezőlistaStatisztika

Online: 3
Összes: 169923
Hónap: 2328
Nap: 154