Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SVSE: Az SC Sopron adja az utánpótlást

2011.07.15

A 13, 15, 17, 19 éves korosztályokban az SC Sopron csapatai indulnak az NBII-ben. Az SVSE-vel az erről szóló megállapodást várhatóan napokon belül aláírják. Ezt követően szülői értekezletet tartanak, ahol ismertetik a változásokat. A tervek szerint a vasutas utánpótlás korú játékosai átigazolnak majd az SC Sopronhoz.

- Fontos leszögezni, hogy minden fiatal labdarúgó kap játéklehetőséget – mondta el Skála János, az SVSE elnöke. – Senkit sem küldünk el. Mindazok, akik nem akarnak a magsabb szinten focizni, ők a megyei első osztályban játszhatnak majd. A tervek szerint ebben a bajnokságban két korosztályos csapatot indítunk el.

Skála János kifejtette, egy városban két utánpótlás egyesület működtetése nem életképes, mert így megoszlanak az energiák. Azzal, hogy egy egyesületen belül focizhatnak a tehetségek is jobban fejlődhetnek.

Csiszár Ákos, az SC Sopron elnöke is elégedett a megállapodással.

- Úgy gondolkozunk, és ezt a szemléletet átadjuk a játékosainknak is, hogy nem SC Sopron és nem vasút van, hanem egyetlen soproni csapat – fogalmazott a szakember. – Úgy vágunk neki a bajnokságoknak, hogy tisztesen helyt álljunk. Olyan nem fordulhat elő, hogy súlyos vereségekbe szaladjunk be. A fiatal labdarúgók számára legyen megtiszteltetés, hogy Sopront képviselik, és a városért fociznak.
Mint megtudtuk, az SC Sopron az előkészítő csapatai a korábbi, ausztriai bajnokságokban indulnak majd. Miként ezzel a korosztállyal az SVSE is külön foglakozik.

- Az egyesülésnek köszönhetően a szakmai munka színvonala is emelkedik. Természetesen olyan nagy tapasztalatú sportszakemberre is szükségünk, mint például Mozsolits Jenő, aki sokat tett vasútban a soproni labdarúgásért – zárta Csiszár Ákos

 

info:kisalföld.hu

 
 

 

Profilkép


Elérhetőség

Admin

9400. Sopron
Ferenczy János utca. 2.

soproni.jatekvezetok@gmail.com

LevelezőlistaStatisztika

Online: 1
Összes: 169919
Hónap: 2328
Nap: 169