Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SVSE: mindenképpen a feljutás a cél

2011.01.06

A Soproni VSE csapatánál örülnek a kezdeményezésnek, miszerint összefogna a város és a támogatók a másodosztályért. Ettől függetlenül a lila-fehérek mindenképpen az NB II-re készülnek.

Sopronban többen is összefogtak, hogy legyen legalább másodosztályú csapata a városnak.

Az elképzelés szerint a jelenleg NB III-as Soproni VSE gárdáját erősítenék meg annyira, hogy az feljusson a magasabb osztályba. Nemrég az egyik legnépszerűbb közösségi portálon „Összefogás a soproni fociért" néven hoztak létre oldalt, amelyen már több százan biztosították támogatásukról a szervezőket.

A kezdeményezés egyik szervezője Gőbl Gábor, az élvonalbeli FC Sopron korábbi ügyvezetője, aki a klubhoz korábban nem tartozó szponzorokat és minőségi labdarúgók Sopronba igazolását vállalta magára. Ötmillió forint szponzori összeget juttatna a vasutasklubhoz, ha a csapat téli megerősítéséből a város is kivenné a részét. A tervek szerint több, egykor Sopronban megfordult élvonalbeli játékos kerülhetne így az egyesülethez.

A tervvel kapcsolatban kíváncsiak voltunk a soproni önkormányzat véleményére, de nem jártunk sikerrel. A városvezetés egyelőre – úgy tudjuk, addig, amíg a GYSEV nem dönt a csapat további támogatásáról – nem nyilatkozik az ügyben. Azt tudni, hogy Sopron korábban elfogadott sportkoncepciójában rendelkezik a sportegyesületek támogatásáról is, s szeretnék, ha lenne a városban NB II-es futballcsapat.

„Valljuk, egy városban akkor lehet igazán eredményes az utánpótlás-nevelés, ha a fiataloknak van esélyük az országos bajnokságban szereplő helyi felnőttcsapatban játszani. A háttérbázis és a sport szeretete miatt is szükséges, hogy Sopronnak legyen legalább a másodosztályban játszó egyesülete. Ez nem önkormányzati feladat, a város egymaga nem képes fenntartani a csapatot" – fogalmazott akkoriban Abdai Géza sportért is felelős alpolgármester.

Az infrastruktúra és a profi körülmények adottak. Az SVSE-GYSEV a Káposztás utcában játssza hazai mérkőzéseit. A tervekkel kapcsolatban természetesen megkerestük a soproni klubot is, Horváth Gábor szakosztályvezető készséggel nyilatkozott lapunknak.

„Túl sok mindent egyelőre nem tudunk. Az átalakulás miatt egyik korábbi szponzorunk, a GYSEV vezetése még nem tudott a sporttámogatással foglalkozni. Ígéret van rá, s úgy tudni, a jövő hét végéig döntés születhet. Az biztos, hogy ez a döntés nagyban befolyásolja majd a klub jövőjét, az aktuális feladatokat, a munkát azonban nem, mert most is dolgoznunk kell. Amikor elkezdődött az idei bajnokság, mi már akkor is a másodosztályra készültünk. Ugyanazzal a lendülettel kezdjük meg január közepén Ritzingben a felkészülést, ahogy korábban dolgoztunk, bármilyen döntés is szülessen. Természetesen, ha eredményes lesz a kezdeményezés, az pozitív hatással lehet a sorsunkra, s ennek csak örülni lehetne" – tette hozzá a szakosztályt jelenleg irányító Horváth Gábor, aki nem erősítette meg azt az információt, hogy a tervek szerint mind a GYSEV, mind az önkormányzat legalább ugyanakkora támogatást nyújt idén az SVSE-nek, mint tette azt az elmúlt esztendőben.

 
 

 

Profilkép


Elérhetőség

Admin

9400. Sopron
Ferenczy János utca. 2.

soproni.jatekvezetok@gmail.com

LevelezőlistaStatisztika

Online: 1
Összes: 169540
Hónap: 2110
Nap: 182