Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szombathely Királya

2011.01.01

SZOMBATHELY‒ MÜNCHEN ‒ A futballtól kapta, és a sport révén akarja visszaadni a fiataloknak az érvényesülési lehetőséget Király Gábor (34). A német másodosztályú 1860 München válogatott kapusa hét éve avatta saját sporttelepét, amely mára a megyeszékhely fontos intézménye.

é
Hét éve Király Gábor (szemben) 2003-ban avathatta fel saját sporttelepét

„A labdarúgás az életem, és az aktív korszakom után is a sportban szeretnék maradni" – mondta jövőjéről a Király Sportlétesítmény névadó tulajdonosa.

Király már elkezdte a felkészülést csapatával, s megerősítette, egyesületének anyagi gondjai vannak. Az ő szerződéséről is tárgyalni akarnak, pedig a dokumentumban az áll, ha 25 tétmeccsen véd – most 17-nél tart – automatikusan életbe lép a hosszabbítás, mégpedig a jelenlegi anyagi feltételekkel. „Én akkor is tovább védek, ha most nem hosszabbítjuk meg a szerződésemet" – mondta a témáról Király, akinek kijelentését igazi sportember szavaiként kommentálták a bajor fővárosban. Szombathely-Újperinten ezalatt a tulajdonos távolléte ellenére is zajlik a korszerűsítés.

é
Világítás is van! Az újperinti sportbázis centerpályájának lelátóján 804 néző fér el

„Azt szeretném, ha a következő évtized generációja kaphatna itt lehetőséget a fejlődésre – avatott be sportvezetői filozófiájába Király. – Nekem sok mindent 26-28 évesen volt csak módom megtanulni, és ez nemegyszer komoly hátrányt jelentett. Ha a maiak 15-16 évesen eljuthatnak ide, már megérte dolgoznom." A kapus a minőségi fejlesztésre helyezi a hangsúlyt, az autóbusz-közlekedésen is szeretne javítani, hogy akiknek nincs gépkocsijuk, azok is könnyen megközelíthessék a létesítményt.

é
Kényelem Még a gyúrópad is minden igényt kielégít Királyéknál

„Miután hosszú távú terveim vannak, eszembe sem jut rögtön visszavenni azt, amit adtam – mondta Király a klubja jövőjéről. – Jó lenne, ha szponzorok is segítenének bennünket, hiszen a pénzt a sportolni vágyó embereknek adnák. Nekem nem a Király SZE ad megélhetést. Münchenben focizom, de nyugodt vagyok, hiszen édesapám mellett négy nagyszerű alkalmazott dolgozik a sporttelepen."

 
 

 

Profilkép


Elérhetőség

Admin

9400. Sopron
Ferenczy János utca. 2.

soproni.jatekvezetok@gmail.com

LevelezőlistaStatisztika

Online: 1
Összes: 143144
Hónap: 3774
Nap: 113