Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sztár lett Lázár Bence

2011.03.04

Budapest – „Könyörgöm, csak Bencét ne!" – kérlelte viccelődve Kovács Zoltán (37), az újpesti focisták sportigazgatója lapunk munkatársait a Megyeri úti klubházban.

 

A vezető aggodalma jogos, hiszen játékosával, Lázár Bencével (19) nagyot fordult a világ. A csatár néhány napja még izgatottan készült élete első élvonalbeli bajnokijára – aztán két gólt lőtt a Kaposvárnak, majd a kupában egyet a Pápának, címlapok, cikkek szólnak róla és megannyi autogramot is kiosztott. Az új kedvenc a hírnév mellett arra is büszke, hogy tinédzserként már saját autójával jár a tréningekre.

Lázár Bencével nagyot fordult a világ


– A tízéves Peugeot 307-est a spórolt pénzemből vettem másfél éve – mosolygott Lázár, akitől a mai, Siófok elleni NB I-es találkozón is azt várják a lila-fehér szimpatizánsok, hogy eredményes legyen. – A két, tényleg remekül sikerült meccs után egyáltalán nem változtam meg, még akkor sem, ha a csapattársaim viccelődve egyszerűen csak „sztárnak" neveznek az öltözőben. A gólok miatt magabiztosabb lettem, de tisztában vagyok azzal, lesznek összecsapások, amikor nem megy majd olyan jól a játék.

A kecskeméti származású csatár hat éve érkezett Újpestre. Gyerekként is szimpatizált a klubbal, mára pedig el sem tudná képzelni magát másik magyar együttes szerelésében.

– Egyszer szeretnék külföldre igazolni, úgy gondolom, a német vagy a holland élvonal passzolna hozzám – árulta el Lázár, akinek szerettei is szorítanak majd a Siófok elleni bajnokin. – Fejenként három bérletet kapunk a klubtól, de többen jönnek a városból a meccsre. A legfontosabb továbbra is az, hogy nyerjük a mérkőzéseket.

A tehetséges fiatalokkal teletűzdelt Újpest edzője, Mészöly Géza (44) ügyel arra, hogy játékosai szerények maradjanak.

– Bence lőtt három gólt, mára mindenki őt ugratja az öltözőben. Néha figyelmeztetnem kell egy-két szóval, de profi focista, tudja kezelni a helyzetet, hogy hirtelen a középpontba került – magyarázta a vezetőedző.

 

 
 

 

Profilkép


Elérhetőség

Admin

9400. Sopron
Ferenczy János utca. 2.

soproni.jatekvezetok@gmail.com

LevelezőlistaStatisztika

Online: 8
Összes: 169553
Hónap: 2117
Nap: 193