Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Totális Barcelona uralom

2011.01.10

Lionel Messi kaphatja az Aranylabdát

Lionel Messi (23), Andrés Iniesta (26) és Xavi Hernández (30) a France Football magazin díjának várományosa. Mivel az Aranylabda-szavazás összevonásra került a FIFA Év játékosa díjjal, így aki hétfőn este átveszi a serleget, azt is elmondhatja magáról, hogy a nemzetközi szövetség által is a legjobb lett.

– Hihetetlen, hogy három játékosom a jelölt, közülük kerül ki a végső győztes – nyilatkozta Josep Guardiola (39), a Barcelona vezetőedzője. – Ez óriási lökést ad a csapatnak, a klubnak. Az egész világ láthatja, hogy milyen munka folyik nálunk. Azt szeretném, ha mind a hárman azt éreznék, jár nekik ez a díj. Messi, Iniesta és Xavi is megérdemelné, hogy övé legyen az Aranylabda.

Xavi és Iniesta a világbajnokságon nyújtott jó teljesítményével érdemelte ki az újságírók szavazatait. Mindkét labdarúgó tagja volt a nyáron vb-t nyerő spanyol válogatottnak. Andrés Iniesta történelmet írt azzal, hogy a hollandok elleni döntőben, a hosszabbításban talált kapuba, s döntötte el a vb-arany sorsát. Sokak szerint talán épp emiatt lesz ő a végső befutó. A 2009-es győztes, Lionel Messi az argentin válogatottal nem remekelt a vb-n. Ám amit a bajnokságban művel, az élményszámba megy. Messi a 2009/10-es kiírásban harmincöt bajnoki mérkőzésen 34 gólt szerzett.

Őszi statisztikája pedig még csodálatosabb, tizenöt meccsen 18 alkalommal talált az ellenfelek kapujába. Messi azonban úgy gondolja a Barca házibajnokságában ma este alulmarad. A csatár szerint alighanem a világbajnokságon nyújtott teljesítmény lesz a döntő. – Xavi vagy Iniesta lesz a szavazás győztese. Jó évet zártam, de a vébé nem úgy sikerült, ahogy terveztem – jelentette ki az argentin ­csillag.

 
 

 

Profilkép


Elérhetőség

Admin

9400. Sopron
Ferenczy János utca. 2.

soproni.jatekvezetok@gmail.com

LevelezőlistaStatisztika

Online: 5
Összes: 169532
Hónap: 2104
Nap: 176