Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Úr volt a pályán

2011.05.30

Az internetes szakportál, a www.worldreferee.com szerint a magyar közreműködő kiválóan látta el feladatát. A minden idők legfiatalabbjaként BL-finálét vezető Kassai teljesítményét nagyon meggyőzőnek nevezi. – Az első félidőben Evra, a másodikban Villa ért kézzel a labdához a 16-oson belül, de egyik sem volt szándékos, jól döntött, hogy tovább engedte a játékot.

A főnök. Ryan Giggs (jobbra) belátta, hogy Kassai Viktor a főnök a pályán, vitának helye nincs. Fotó: Reuters

A Manchester gólja előtt Giggs a visszajátszások tanúsága szerint lesen állhatott, de annyira kicsi volt a távolság a „lesvonalhoz” képest, hogy ezt az asszisztens nehezen vehette volna észre – írta a szaklap munkatársa. Kerestük telefonon Kassait és kollégáit, de egyikőjüket sem értük utol.

Vendég. Orbán Viktor miniszterelnök (balról az ötödik) is gratulált a magyar bírói csapatnak a BL-finálét követően. Fotó: MTI

Vágner László (55), a Magyar Labdarúgó-szövetség Játékvezetői Biztottságának vezetője viszont azt jósolta, Kassaira még további nagy feladatok várnak. Az egyik nagy előd, az 1976-ban és 1981-ben Bajnokcsapatok Európa-kupája-döntőt fújó Palotai Károly (75) is egyetért a megállapítással. – Nagyon meg voltam elégedve a magyar csapat közreműködésével – említette Palotai.


– Kassainak jó érdemjegyet, nyolcast adnék. A vitatott kezezéseket jól ítélte meg, viszont az egyenlítő gólt valóban lesállás előzte meg, de ebben az esetben asszisztensére illett hagyatkoznia. Láthatóan kézben tartotta az irányítást. A brit Daily Telegraph munkatársa is dicsért.
„Nem voltak vitatkozások, bírókergetés, a mérkőzés nyugodt mederben folyt. Ez volt az a nap, amikor a méltóság visszatért a labdarúgásba.”

 
 

 

Profilkép


Elérhetőség

Admin

9400. Sopron
Ferenczy János utca. 2.

soproni.jatekvezetok@gmail.com

LevelezőlistaStatisztika

Online: 1
Összes: 169920
Hónap: 2325
Nap: 156