Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Utoljára vezetett az NB I-ben a rekorder focibíró

2010.11.27

KECSKEMÉT ‒ Ítéleteit olykor játékosok, edzők egyaránt bírálták, abban azonban alighanem egyetértenek: Bede Ferenc (45) játékvezető igazi egyénisége volt az NB I-es focitalálkozóknak. A Kecskemét– MTK mérkőzésen 17 év után utoljára fújt sípjába első osztályú bajnokin.

„Gyerekként nekem is az volt az álmom, hogy az NB I-ben focizzam. A KSI-ben játszottam, ám 18 éves koromban ráébredtem, nem vagyok elég tehetséges. Ekkor döntöttem, játékvezető leszek" – mesélte Bede, aki 1993 augusztusában, 28 évesen a BVSC–Debrecen találkozón mutatkozott be az élvonalban.

A nemzetközi játékvezetéstől a múlt kedden, a Braga–Arsenal találkozón búcsúzó „spori" büszke: az NB I-ben ő a rekorder, 271. meccsét vezette tegnap. Számtalan örökre emlékezetes marad, 2000. március 3-án az Újpest– Dunaferr bajnokit félbeszakította, miután kővel dobták meg a partjelzőjét. 2006. május 19-én pedig az Újpest–MTK találkozón egy pályára rohanó szurkoló támadta meg. "Előfordul, hogy az ember hibázik, de úgy gondolom, egyik meccsen sem hoztam olyan döntéseket, amelyekkel kivívtam volna a szurkolók haragját" - mondta Bede, aki pályafutása legemlékezetesebb „ajándékát" egy focirajongó temetkezési vállalkozótól  kapta: egy évig ingyen vehette volna igénybe szolgáltatásait.

Bede a játékvezetést abbahagyja, de nem akar eltűnni a nem akar eltűnni a pályákról. Gyerekként a 80-as években egy-egy Fradi meccsre kilátogattam a barátokkal, hiszen tudtuk, ott jó foci lesz, de ez nem jelenti azt, hogy hamarosan újra feltűnök majd a B középben" - nevetett Bede.

 
 

 

Profilkép


Elérhetőség

Admin

9400. Sopron
Ferenczy János utca. 2.

soproni.jatekvezetok@gmail.com

LevelezőlistaStatisztika

Online: 1
Összes: 169919
Hónap: 2328
Nap: 169