Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Xavi: győzött az igazság, a jobbik csapat jutott tovább

2011.05.10

A katalán elitalakulat hazai pályán kedd este 1-1-re végzett a királyi gárdával, s idegenbeli 2-0-s győzelmének köszönhetően bemasírozott az európai klubtornák csúcsát jelentő sorozat május 28-i, londoni döntőjébe.

A Király Kupában bekövetkezett csatavesztés után a fontosabbat, a BL-háborút megnyerő Barca háza táján kirobbanó örömmel fogadták az ősi rivális felett aratott diadalt, a helyszínen, a Camp Nou Stadionban csaknem százezer néző ünnepelte kedvenceit.

"Az egyik legszebb este volt ez a mostani, amelyet eddig megélhettem" - összegezte érzéseit Pep Guardiola, a katalánok mestere, aki nem győzte dicsérni az övéit: - Gyönyörű játékkal ismét nagyszerű előadást tartottak futballistáim, akik igazi közösséget alkotva, egységes csapatként kerekedtek felül örök riválisunkon, a világ egyik leggazdagabb és legerősebb szupercsapatán."

Guardiola dicsérte a szurkolókat is, akik az eső ellenére kilátogattak a Camp Nouba és mindvégig kitartottak kedvenceik mellett, majd a folytatásra is kitért:

"Most, hogy túlvagyunk négy El Clásicón, a Real Madriddal három héten belül vívott, csupa feszültséggel teli négy összecsapáson, pihennünk kell, túlesni a fáradalmakon, s újult erővel megint belevágni, majd eredményesen le is zárni a bajnokságot. Utána jöhet a Wembley Stadion, a BL-döntő, hat éven belül harmadszor a Barcával."

Daniel Alves, a Barcelona brazil jobbhátvédje így fogalmazott az elődöntőt követően:

"Az a csapat diadalmaskodott, amely a saját stílusát jobban tudta érvényesíteni a másikkal szemben. Nem kétséges, hogy igazságos végeredmény született a párharcban."

Teljes mértékben jogosnak mondta döntőbe kerülésüket Xavi, a Barca világ- és Európa-bajnok irányítója is:

"Nagy nap ez a mai számunkra, végtelenül boldogok vagyunk, felülmúltuk vetélytársunkat. Érvényre jutott a labdarúgás igazsága: a jobbik csapat jutott tovább. Jelenleg a Barcelona jobb, mint a Real Madrid. A mi klubfilozófiánk nem engedi meg az olyasféle focit, mint amilyen a Realé, nekünk harminc éve a sajátunk az a fajta örömteli és következetes támadófutball, amely a nézőknek is tetszik."

A Real Madrid dédelgetett kedvence, a támadásban ezúttal mit sem mutató Cristiano Ronaldo nem saját játékukkal foglalkozott, hanem "összhangban" az elmúlt hetek madridi kurzusával, újfent a bírót okolta a kudarcért:

"Tudtuk, hogy legyőzhetjük a Barcelonát, de ezt a játékvezető nem hagyta nekünk - mondta a BL-visszavágót követően a portugál támadó, megismételve azokat a Real-vádakat, amelyekkel a verbális kirohanásai miatt a kedd esti mérkőzéstől eltiltott madridi vezetőedző, José Mourinho is élt az elmúlt napokban, a Barca melletti futballdiplomáciai részrehajlással magyarázva a katalánok sikereit. - Az első meccsünkön is a bíró vette el tőlünk az esélyt, hogy mi jussunk a Bajnokok Ligája fináléjába, pedig egyáltalán nem érzem úgy, hogy a Barcelona jobb lenne nálunk."

Aitor Karanka, a Mourinhót helyettesítő segédedző, a fővárosiak egykori játékosa is sajátságosan nyilatkozott:

"A szurkolóink láthatták, mire képes a csapatunk, az egész Real Madrid-család büszke lehet arra, amit az elmúlt egy hónapban nyújtottunk.

 
 

 

Profilkép


Elérhetőség

Admin

9400. Sopron
Ferenczy János utca. 2.

soproni.jatekvezetok@gmail.com

LevelezőlistaStatisztika

Online: 1
Összes: 169920
Hónap: 2327
Nap: 162